SVT Barnkanalen

Kohteesta Wikipedia
(Ohjattu sivulta SVTB)
Loikkaa: valikkoon, hakuun
SVT Barnkanalen
SVTB logo.png
Lähetykset alkoivat23. joulukuuta 2002
OmistajaSVT
MaaRuotsin lippu Ruotsi
NäkyvyysalueRuotsi ja osa Suomea
AiemminBarnkanalen
Kotisivuwww.svt.se/barnkanalen
Saatavuus
Antenniverkko
TeracomKanava 98
Satelliitti
Canal DigitalKanava 7
ViasatKanava 39

SVT Barnkanalen (vuosina 2008-2012 SVTB, entinen Barnkanalen, suom. lastenkanava) on Ruotsin yleisradioyhtiön SVT:n omistama televisiokanava, jolla esitetään vain lastenohjelmia. Suomessa kanava näkyy kaapelissa, satelliitissa ja Pohjanmaalla, Ahvenanmaalla, Länsi-Lapissa ja Meri-lapissa antennitalouksissa. Kanava on Ruotsissa koko maan kattava.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Barnkanalen aloitti lähetyksensä 23. joulukuuta 2002. Ensimmäisinä vuosinaan kanava lähetti ohjelmaa vain arkipäivisin klo 6.30–18.00, ja kesäisin Barnkanalen piti "kesäloman" 23. toukokuuta alkaen aina elokuun 18. päivään saakka. Tänä aikana kanavalla nähtiin muuta ohjelmaa, kuten esimerkiksi urheilulähetyksiä.

6. joulukuuta 2003 Barnkanalen alkoi lähettää ohjelmaa myös viikonloppuisin, ja vuodesta 2004 lähtien kanava on ollut ympärivuotinen ilman kesätaukoja. Vuonna 2004 kanavalla lähetettiin Ateenan Olympialaisia

Elokuussa 2008 kanavalle tehtiin uudenlainen ilme. Uudessa tunnuksessa lukee vain "SVTB", mutta kanavaan viitataan yhä nimellä "Barnkanalen". Samalla SVTB:stä tuli osa SVT:n pääkanavia yhdessä SVT1:n ja SVT2:n kanssa. Vuonna 2012 nimeksi vaihdettiin SVT Barnkanalen.

Nykyään SVT Barnkanalen esittää ohjelmaa joka päivä aamusta alkuiltaan, jolloin SVT24 aloittaa lähetykset.

SVTB:n vanha logo.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]