SKS:n arkisto

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
SKS:n arkisto
Osoite Mariankatu 19 E, sisäpiha, Helsinki, Hallituskatu 1, Helsinki ja Yliopistokatu 6A, 80100 JoensuuView and modify data on Wikidata
Paikkakunta Helsinki, Joensuu, SuomiView and modify data on Wikidata
Tyyppi ArkistoView and modify data on Wikidata
Kotisivut www.finlit.fi/fi/arkistoView and modify data on Wikidata

SKS:n arkisto eli Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran arkisto (ent. Kansanrunousarkisto ja Kirjallisuusarkisto) on suomalaisen perinteentutkimuksen ja kirjallisen kulttuurin arkisto, joka kartuttaa perinteen ja nykykulttuurin sekä kirjallisuuden- ja kirjallisuushistorian kokoelmia ja huolehtii niiden käytettävyydestä. Arkisto sijaitsee Helsingissä ja Joensuussa.[1] Se palvelee tutkijoita, laitoksia, tiedotusvälineitä ja muita arkiston käyttäjiä ja toimii yhteistyössä alansa koti- ja ulkomaisten laitosten ja järjestöjen kanssa. Arkisto kerää perinne- ja muistitietoaineistoja esimerkiksi järjestämällä valtakunnallisia perinnekeruita. Arkiston kokoelmat ovat pääosin vapaasti käytettävissä. Arkisto on osa Suomalaisen Kirjallisuuden Seuraa.

Kirjallisuutta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Kurki, Tuulikki (toim.): Kansanrunousarkisto, lukijat ja tulkinnat. Helsinki: Suomalaisen Kirjallisuuden Seura, 2004. ISBN 951-746-646-3.
  • Laaksonen, Pekka & Saarinen, Jukka (toim.): Arkiston avain: Kansanrunousarkiston kortistot, hakemistot, luettelot, lyhenteet. 2. uudistettu laitos. Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran toimituksia 1003. Helsinki: Suomalaisen Kirjallisuuden Seura, 2004. ISBN 951-746-647-1.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Asioi arkistossa finlit.fi. Viitattu 31.8.2020.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]