SF Film

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
SF Film Finland Oy

SFS logo.png

Yritysmuoto osakeyhtiö
Perustettu alkuvuodesta 2000
Toimiala elokuvien levitys
Emoyhtiö Svensk Filmindustri
Omistaja Bonnier
Kotisivu www.sffilm.fi/

SF Film Finland Oy on vuoden 2000 alussa toimintansa aloittanut Bonnier-konserniin kuuluvan Svensk Filmindustrin tytäryhtiö. Aikaisemmin yritys oli nimeltään FS Film Oy, mutta vaihtoi nimensä vuonna 2013 SF Film Finlandiksi, joka on lähempänä konsernin muiden pohjoismaisten elokuvatoimistojen nimiä.[1] Se on Suomen johtava elokuvalevitysyhtiö sekä teatterielokuva- että DVD-markkinoilla, ja sen edustamia ulkomaisia elokuvayhtiöitä ovat muun muassa Warner Bros. ja 20th Century Fox, joka on näistä suurin.

Yhtiöllä on vuosina 2000–2011 ollut ensi-illassa yli 500 ulkomaista ja 50 kotimaista elokuvaa,lähde? joista suurimpia lanseerauksia ovat olleet Taru sormusten herrasta -trilogia, James Bond -elokuva Kuolema saa odottaa, The Simpsons Movie, Avatar, Ice Age -animaatiot, Tähtien sota -sarjan Episodit II ja III sekä viimeisimpänä kesällä 2011 julkaistu Harry Potter ja kuoleman varjelukset, osa 2.

SF Film on markkinajohtaja elokuvien tallennemyynnissä 22 %:n ja vuokramyynnissä noin 35 %:n markkinaosuudella (09/11).lähde? Teatterilevityksessä markkinaosuudeksi vuonna 2012 arvioidaan 40–45 %.lähde?

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. FS Film Oy on huomisesta lähtien SF Film Finland Oy Elokuvauutiset.fi. 28.2.2013. Viitattu 27.2.2018.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä yritykseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.