SBT PaPo

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
SBT PaPo
Paikkakunta Parkano
Kotihalli Kaarna koulu- ja kulttuurikeskus
– Kapasiteetti 200
Värit          
Puheenjohtaja Petri Uusi-Luomalahti
Miesten sarjataso III-divisioona
Miesten päävalmentaja Mikko Kivelä
Naisten päävalmentaja Antti Luusalo & Niko Niemi
}}
Kotipeliasu
}}
Vieraspeliasu
Kotisivut http://papo.fi/salibandy/

SBT PaPo eli Salibandy Team Parkanon Ponteva on parkanolainen salibandyseura, jonka miesten edustusjoukkue pelaa III-divisioonassa ja naisten edustusjoukkue I-divisioonassa.[1] SBT PaPolla on juniorijoukkueet P16, T14 ja P14 junioreille.

Miehet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

PaPo:n miesten joukkue pelaa kaudella 2022-2023 III-divisioonaa salibandyliiton Sisä-Suomen alueella.

Naiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

PaPo:n naisten joukkue pelaa kaudella 2022-2023 I-divisioonaa noustuaan sinne kauden 2020-2021 päätteeksi II-divisioonasta.[2] Naiset pelaavat lohkossa A.

Kauden 2022-2023 jälkeen naisten sarjajärjestelmä muuttuu. Kaudella 2023-2024 naisten 1. divisioona on sarjajärjestelmässä Naisten Divari ja vanha 1. divisioona on Suomisarja. [3] SBT PaPon naisten joukkue ei ole ilmoittanut itseään nousukyvykkääksi joukkueeksi, vaan tavoittelee paikkaa tulevassa Suomisarjassa.lähde?

Joukkueet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuonna 2022 SBT PaPolla on 5 joukkuetta, jotka pelasivat Salibandyliiton alaisia sarjoja. Lisäksi PaPolla on salibandykerhoja junioreille.

  • Miehet
  • Naiset
  • P16
  • T14
  • P14

Logot ja peliasujen väritykset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

PaPo:n tunnuksena toimii urheiluseura Parkanon Pontevan puoli seppele -tunnus, jonka sisällä lukee Pa-Po-lyhenne. SBT PaPolla on myös salibandyjaoston oma tunnus, jossa kahtia jaettuun vaakunaan on sijoitettu PaPo:n tunnuksen lisäksi salibandypallo sekä Parkanon vaakunassakin oleva mänty. Salibandyjaoston tunnusta on käyttänyt pelkästään seuran miesten edustusjoukkue.

SBT PaPo:n joukkueet käyttävät peliasuinaan virallisissa otteluissa joko musta-punaista tai koko mustaa väritystä. SBT PaPo on käyttänyt alkuperäisin kelta-mustaa väritystä peliasuissaan. Tästä värityksestä kuitenkin luovuttiin, kun suomalainen salibandyvalmistaja Fat Pipe teki yhteistyösopimuksen SBT PaPon kanssa.

Parkanon Urheilutalo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

SBT PaPo pelasi aiemmin kotiottelunsa Parkanon Urheilutalossa, joka sijaitsee Parkanon vesitornin juurella. Parkanon Urheilutalo on rakennettu vuonna 1978 ja peruskorjattu vuonna 2000. Urheilutalolla on aiemmin ollut parkettilattia, mutta nykyään alustana toimii parketin päälle asennettu Taraflex-muovimatto. Parkanon Urheilutalo vetää noin 300 katsojaa salibandyotteluissa. Vuoden 2019 syksyllä Parkanoon avautui uusi koulu- ja kulttuurikeskus Kaarna, jossa PaPo pelaa jatkossa kotiottelunsa ja suurin osa harjoitusvuoroista järjestetään. [4]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Naiset SBT PaPo. Viitattu 19.7.2018.
  2. SPV luopui 1. divisioonan paikastaan - Parkanon Ponteva tilalle Suomen Salibandyliitto. 22.6.2021. Viitattu 29.7.2021.
  3. Naisten 1. divisioonan kauden 2022-23 sarjajärjestelmä julkaistiin – seuraavalla kaudella isoja muutoksia Pääkallo.fi. Viitattu 30.6.2022.
  4. Parkanon koulukampus parkanonkoulukampus.fi. Viitattu 18.8.2021.