SBT PaPo

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Parkanon Ponteva
Parkanon Ponteva.png
Paikkakunta Parkano
Kotihalli Kaarna koulu- ja kulttuurikeskus
Värit          
Puheenjohtaja Petri Uusi-Luomalahti
Miesten sarjataso II-divisioona
Naisten sarjataso I-divisioona
Naisten päävalmentaja Sami Ahola & Antti Luusalo
}}
Kotipeliasu
}}
Vieraspeliasu
Kotisivut http://papo.fi/salibandy/

SBT PaPo eli Salibandy Team Parkanon Ponteva on parkanolainen salibandyseura, jonka miesten edustusjoukkue pelaa II-divisioonassa ja naisten edustusjoukkue I-divisioonassa.[1] SBT PaPolla on juniorijoukkueet P15, T14 ja P13 junioreille sekä miesten kakkosjoukkue VI-divisioonassa. Vuonna 2018 SBT PaPo oli Suomen 63. suurin salibandyseura 234:llä lisenssipelaajalla.lähde?

Miehet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

PaPo:n miesten joukkue pelaa kaudella 2021-2022 II-divisioonaa noustuaan sinne kauden 2020-2021 päätteeksi III-divisioonasta.[2] Miehillä on myös kakkosjoukkue, joka pelaa VI-divisioonaa.

Naiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

PaPo:n naisten joukkue pelaa kaudella 2021-2022 I-divisioonaa noustuaan sinne kauden 2020-2021 päätteeksi II-divisioonasta.[3] Naisten joukkueessa pelaa paljon seuran tyttöjunioreita, mutta rungon joukkueelle luo kokeneemmat pelaajat.

Joukkueet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuonna 2021 SBT PaPolla oli kuusi seurajoukkuetta, jotka pelasivat Salibandyliiton alaisia sarjoja. Seurajoukkueiden lisäksi PaPolla on salibandykerhoja junioreille.

  • Miehet
  • Miehet II
  • Naiset
  • P15
  • T14
  • P13

Logot ja peliasujen väritykset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

PaPo:n tunnuksena toimii urheiluseura Parkanon Pontevan puoli seppele -tunnus, jonka sisällä lukee Pa-Po-lyhenne. SBT PaPolla on myös salibandyjaoston oma tunnus, jossa kahtia jaettuun vaakunaan on sijoitettu PaPo:n tunnuksen lisäksi salibandypallo sekä Parkanon vaakunassakin oleva mänty. Salibandyjaoston tunnusta on käyttänyt pelkästään seuran miesten edustusjoukkue.

SBT PaPo:n joukkueet käyttävät peliasuinaan virallisissa otteluissa joko musta-punaista tai koko mustaa väritystä. SBT PaPo on käyttänyt alkuperäisin kelta-mustaa väritystä peliasuissaan. Tästä värityksestä kuitenkin luovuttiin, kun suomalainen salibandyvalmistaja Fat Pipe teki yhteistyösopimuksen SBT PaPon kanssa.

Parkanon Urheilutalo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

SBT PaPo pelasi aiemmin kotiottelunsa Parkanon Urheilutalossa, joka sijaitsee Parkanon vesitornin juurella. Parkanon Urheilutalo on rakennettu vuonna 1978 ja peruskorjattu vuonna 2000. Urheilutalolla on aiemmin ollut parkettilattia, mutta nykyään alustana toimii parketin päälle asennettu Taraflex-muovimatto. Parkanon Urheilutalo vetää noin 300 katsojaa salibandyotteluissa. Vuoden 2019 syksyllä Parkanoon avautui uusi koulu- ja kulttuurikeskus Kaarna, jossa PaPo pelaa jatkossa kotiottelunsa ja suurin osa harjoitusvuoroista järjestetään. [4]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Naiset SBT PaPo. Viitattu 19.7.2018.
  2. Edustus SBT PaPo. Viitattu 19.7.2018.
  3. SPV luopui 1. divisioonan paikastaan - Parkanon Ponteva tilalle Suomen Salibandyliitto. 22.6.2021. Viitattu 29.7.2021.
  4. Parkanon koulukampus parkanonkoulukampus.fi. Viitattu 18.8.2021.