SAFEGE

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Société Anonyme Française d' Etude de Gestion et d' Entreprises
Yritysmuoto Anonyymi yhteisö, konsortio
Perustettu 1919

SAFEGE on lyhenne ranskalaisen konsortion nimestä Société Anonyme Française d' Etude de Gestion et d' Entreprises (suomeksi: Ranskalainen liiketoiminnan ja johtamisen tutkimuksen osakeyhtiö).

Yhtiö[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Konsortio koostuu 25:stä yrityksestä, joihin kuuluvat muiden muassa rengasvalmistaja Michelin ja autovalmistaja Renault, ja sen tarkoitus on toimia konsulttina ja suunnitteluvirastona Se perustettiin vuonna 1919 nimellä Société Auxiliaire Française d'Électricité, Gaz et Eau, holdingyhtiöksi, joka keskittyi yksityiseen veden, kaasun ja sähkön tuotantoon ja jakeluun. Vuonna 1947 nämä toiminnot kansallistettiin, ja yhtiöstä tuli sellainen suunnittelu- ja konsultointivirasto kuin se nykyäänkin on, ja sai myös nykyisen nimensä.

SAFEGE kohorata[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

SAFEGE testirata Ranskassa
Shonan Monorail
Chiba Urban Monorail
SIPEM Dortmundissa
Düsseldorfin lentoaseman Skytrain

SAFEGE herätti kansainvälistä mielenkiintoa suunnittelemalla uudenlaisen kohoradan 1960-luvulla.

Suunnitteluperiaatteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Wuppertalin riippurata on aito yksiraiteinen eli monorail, toisin kuin SAFEGE, jossa vaunut tukeutuvat kahteen kiskoon.

SAFEGE kohoradassa matkustajavaunut riippuvat kumipyöräisistä pyörävaunuista, jotka kulkevat kotelomallisen raiteen sisällä, ja näitä yhdistävät ripustimet kulkevat koteloradan pohjan suhteellisen kapeassa raossa. Kotelon sisällä raon molemmin puolin ovat kumipyörien kiskot. Vaunujen paino lepää kantavien ja vetävien pyörien varassa, ja lisäksi ovat pystyakseloidut pyörät, jotka keskittävät vaunut sivusuunnassa.

Toisin kuin Wuppertalin riippurata, SAFEGE kohorata ei ole alttiina lumelle, jäälle tai roskille, vaan kohoradan kiskot pysyvät puhtaina ja kuivina. Tämä etu mahdollistaa kohoradan käytön vaativissakin sääolosuhteissa.

Testirata[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuonna 1959 valmistui ensimmäinen SAFEGE testirata, joka oli yksinkertainen 1,4 kilometriä pitkä linja ja se pääsi mukaan vuonna 1966 valmistuneeseen elokuvaan Fahrenheit 451. Testirata purettiin pian elokuvan valmistumisen jälkeen.[1][2]

Markkina-asema[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

SAFEGE kohorata on eniten levinnyt ja käytössä oleva riippuvan kohoradan malli. Merkittävin kilpailija SAFEGE kohoradalle ei olekaan mikään muu riippuva kohorata vaan saksalainen ALWEG, joka on yleisempi ja tekniseltä toteutukseltaan erilainen.

SAFEGE kohoradat maailmalla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mitsubishi Heavy Industries[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Japanilainen Mitsubishi Heavy Industries on rakentanut kolme SAFEGE kohorataa, joista kaksi on yhä käytössä.

  • 1964–1974 Higashiman eläintarhan ja kasvitieteellisen puutarhan puoli kilometriä pitkä kohorata oli alkuun suosittu, mutta kärsi mekaanisista ongelmista ja purettiin puutarhan ja eläintarhan laajennusten vuoksi.[3]
  • 1970 Shonan Monorail avattiin.[4]
  • 1988 Chiba Urban Monorail ensimmäinen vaihe avattiin. Sen 15,2 kilometriä pitkä riippuva kohorata on maailman pisin.[5]

Siemens[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Saksassa on toiminnassa kaksi Siemensin rakentamaa SIPEM (Siemens People Mover) kohorataa:

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Demery, Leroy W.: Monorails In Japan: An Overview (PDF) (Special Report No. 9) www.publictransit.us. 22.6.2005. Vallejo, California: Carquinez Associates. Arkistoitu 21.6.2006. Viitattu 22.4.2019. (englanniksi)

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Trenholm, Rich: The future is now: Sci-fi films in real locations CNET UK. 19.11.2009. Arkistoitu 11.2.2010. Viitattu 22.4.2019. (englanniksi)
  2. Lambertus, Randy: Saran, France - SAFEGE Monorail... Geocities. 1999. Arkistoitu 20.10.2009. Viitattu 23.4.2019. (englanniksi)
  3. Demery, 2005. s. 22–23.
  4. Demery, 2005. s. 34.
  5. Demery, 2005. s. 45–49.