Sörsselssön

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Sörsselssön
Sörsselssön (Simo Salminen), Uuno Turhapuro (Vesku Loiri) ja Härski-Hartikainen (Spede Pasanen)
Sörsselssön (Simo Salminen), Uuno Turhapuro (Vesku Loiri) ja Härski-Hartikainen (Spede Pasanen)
Luoja(t) Spede Pasanen
Näyttelijä(t) Simo Salminen
Ensi-
esiintyminen
Uuno Turhapuro (1973)
Viimeinen
esiintyminen
This Is My Life (2004)
Kustantaja Spede-Yhtiöt
Henkilötiedot
Koko nimi Huugo Sörsselssön
Ammatti automekaanikko, talonmies
Sukupuoli Mies
Asuinpaikka Helsinki
Luonteenpiirteet Lojaalius
Suhteet
Puoliso(t) Useita
Tutut Uuno Turhapuro
Härski Hartikainen

Sörsselssön on yksi Uuno Turhapuro -elokuvien päähahmoista. ”Insinjööri” Sörsselssöniä esitti Simo Salminen. Kahdessa viimeisessä Turhapuro-elokuvassa nimi esiintyi muodossa Sörsselsson.

Ensimmäisessä Uuno Turhapuro -elokuvassa nimi oli vielä Lettunen ja elokuvissa Häpy Endkö? Eli kuinka Uuno Turhapuro sai niin kauniin ja rikkaan vaimon ja Rautakauppias Uuno Turhapuro – presidentin vävy nimenä oli Lörsson.

Koulutukseltaan Sörsselssön on diplomi-insinööri, mutta työskentelee silti Härskin kanssa autokorjaamolla. Hahmo ei esiintynyt lainkaan elokuvissa Professori Uuno D.G. Turhapuro ja Lottovoittaja UKK Turhapuro. Jälkimmäisessä Simo Salminen esitti Uunon Jaska-nimistä mökkinaapuria. Sörsselssön vakiintui hahmon nimeksi elokuvassa Uuno Turhapuron aviokriisi.

Sörsselssön on toiminut myös muun muassa ikkunanpesijänä, yksityisetsivänä ja talonmiehenä. Hän on sotilasarvoltaan reservin kersantti, kuten myös Hartikainen. Sörsselssön harrastaa kulttuuria, erityisesti runojen kirjoittamista, joskin monet runoista ovat jääneet kesken.

Sörsselssön on joissain elokuvissa hieman yksinkertainen, ja helposti suostuteltavissa mukaan Uunoon liittyviin hankkeisiin. Toisaalta Sörsselssön on myös varsin viinaan menevä, ja humalassa hän saattaakin itse olla ongelmien aiheuttaja.

Sörsselssönin vaimot vaihtelivat hyvin moneen kertaan. Vaimoja ovat esittäneet Seela Sella, Helena Notkonen, Hellevi Seiro, Riitta Väisänen, Satu Silvo sekä Rita Polster.

Tämä elokuviin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.