Säilytyskaluste

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Keittiökaapit ja kylmälaitteet ovat kodin tavallisimpia säilytyskalusteita.

Säilytyskaluste on kiinteä kaluste tai irrallinen huonekalu, joka on tarkoitettu erilaisten tavaroiden säilyttämiseen kodissa, työpaikalla tai muussa kiinteistössä. Se voi olla avoin (esim. avohyllykkö) tai suljettu ovella, kannella tms. (esim. kaappi tai pyykkikori). Perinteinen säilytyskaluste on avattavalla kannella varustettu arkku, joka voi toimia myös istuimena ja matkalaukkuna.

Säilytyskaluste on sisustus- ja kalustealan ammattitermi, joka ei ole yleistynyt arkikieleen. Kalustetta pienemmistä säilytysvälineistä, kuten lehtitelineestä tai kotilaatikosta, käytetään ammattitermiä säilytin.[1]

Säilytyskalusteet ovat useimmiten erikoistuneet tietynlaisten tavaroiden säilytystehtävään, mutta esimerkiksi tilavassa komerossa voi säilyttää hyvin monenlaista irtaimistoa sen sisusteista (hyllyt, vaatetangot, ritiläkorit, seinäkoukut) riippuen. Erikoistuneita säilytyskalusteita ovat muun muassa:

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Piia Näsman: Fold-In Säilytyslaatikko vaatteille, s. 20. Lahti: Lahden ammattikorkeakoulu, Muotoiluinstituutti, Muotoilun koulutusohjelma, Kalustemuotoilu, 2007.