Sähköisen kaupan palvelukeskus

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Sähköisen kaupan palvelukeskus eli E-finland.org on keväällä 2000 perustettu sähköiseen internetkauppaan keskittynyt tieto- ja tukipalvelu.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Internetissä toimiva palvelu avattiin 17.3.2000, osana kansainvälistä Internet Fiesta -tapahtumaa, jonka taustajärjestäjinä ovat toimineet kansainvälinen Internet Society (ISOC) ja EU-komission Information Society Promotion Office (ISPO). Tuolloin, vuonna 2000 Suomen järjestelyistä vastasi ISOC Finland (Suomen Internet-yhdistys ry), Tietotekniikan Kehittämiskeskus ry (TIEKE) ja Lasipalatsin Mediakeskus yhteistyössä Helsingin kaupunginkanslian, Nykyaika konsortion sekä Suomen Freenet ry:n kanssa.

Tavoite[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tavoitteena on ollut tarjota sähköiseen kauppaan keskittynyt valtakunnallinen tietolähde, palvelukeskus, joka tarjoaa tietoa sähköisestä kaupankäynnistä kuluttajille, kauppiaille, alan toimijoille ja muille kiinnostuneille intressiryhmille.

Hallinto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Palvelukeskuksen hallinnoinnista on vastannut joulukuusta 2000 saakka E-Finland Network Oy. Palvelukeskuksen vastaavana päätoimittajana ja toiminnanjohtajana on toiminut sen perustamisesta saakka Kare Casals.

Palvelukeskus toimii yhteistyössä eri sähköisen liiketoiminnan yhteisöjen ja organisaatioiden kanssa. Palvelukeskuksen pääyhteystyökumppanina ja tukijana on toiminut vuodesta 2002 Suomen Elektronisen Kaupankäynnin yhdistys ry, ECF.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]