Ryou Bakura

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Ryou Bakura
Bakura Yu-Gi-Oh! Duel Monstersissa.
Bakura Yu-Gi-Oh! Duel Monstersissa.
Luoja(t) Kazuki Takahashi
Näyttelijä(t) Japani Tsutomu Kashiwakura
(Yu-Gi-Oh!)
Japani You Inoue
(Duel Monsters jaksot 12–41)
Japani Rica Matsumoto
(Duel Monsters jaksosta 50 eteenpäin)
Yhdysvallat Ted Lewis
Ensiesiintyminen Manga-kirja 6
Kustantaja Shueisha
Henkilötiedot
Ikä 15-16 (alussa)
16-17 (lopussa)
Suhteet
Muut sukulaiset Amane Bakura (sisko)
Isä

Ryou Bakura (jap. 獏良 了, Bakura Ryō) on kuvitteellinen hahmo manga- ja animesarjassa Yu-Gi-Oh!.

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Ryou Bakura saapuu Domino High Schooliin uutena oppilaana, koska edellisessä koulussa hänellä oli ollut ongelmia. Hänestä tulee nopeasti Yugin ja muiden ystävä. Ryou Bakura omistaa Millenium-kehän (engl. Millenium Ring), jonka hän oli saanut isältään, tämän ollessa Egyptissä.

Millenium-kehän sisällä asustaa muinainen henki, Varjo-Bakura. Varjo-Bakura on sadistinen ja häikäilemätön, ja tämä ottaa toisinaan Ryoun väkisin valtaansa, toisin kuin Varjo-Yugi, ja havittelee itselleen muita Millennium-esineitä. Yugi ja muut kohtasivat Varjo-Bakuran ensi kertaa tämän yrittäessä voittaa heidät roolilautapelissä Monster World. Häviön jälkeen oikea Bakura yritti olla enää koskaan laittamatta Millennium-kehää kaulaansa, kunnes joutuu tekemään niin ollessaan Yugin ja tämän ystävien mukana Ottelijoiden valtakunnassa (mangassa Taistelijoiden valtakulta). Yugin kukistettua itse Pegasus J. Crawford, Otteluhirviöt (engl. Duel Monsters) -korttipelin keksijä, Varjo-Bakura haastaa Pegasuksen toiseen Varjopeliin ja voitettuaan ottaa tältä Millennium-silmän.

Ottelu Cityn (mangassa Battle City) turnauksessa Malik Ishtarin toinen persoonallisuus, Varjo-Malik, kukisti Varjo-Bakuran ja yritti tuhota tämän sielun. Varjo-Bakuran sanoi kuitenkin olevansa "itse pimeys" ja Varjo-Malikin hävittyä Ottelu Cityn loppuottelussa Varjo-Yugille, Yugin Millennium-arvoitukseen piiloutunut Varjo-Bakura palasi. Kun Yugi ystävineen alkoi selvittää Varjo-Yugin ja Millennium-esineiden menneisyyttä Varjo-Bakuraa vastaan käydyn viimeisen Varjopelin kautta, ilmeni, että Varjo-Bakura oli yhdistelmä muinaisen haudanryöstäjän Varaskuningas Bakura sekä äärimmäisen pahan olennon Zorc Necrohades sieluista. Varjo-Bakuran päätehtävä oli muuttaa viimeisen Varjopelin kautta menneisyyttä niin, että Zorc onnistuisi tuhoamaan menneisyyden Egyptin, minkä seurauksena nykyhetken ihmiskunta lakkaisi olemasta.

Tämä kuvitteelliseen hahmoon, paikkaan tai ilmiöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.