Ryan Sheckler

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Ryan Sheckler vuonna 2008.

Ryan Allen Sheckler (s. 30. joulukuuta 1989 San Clemente, Kalifornia[1]) on yhdysvaltalainen ammattilaisrullalautailija. Ryan siirtyi ammattilaiseksi ollessaan 13-vuotias ja on voittanut monia palkintoja. Ryan Sheckler on esiintynyt pääosassa omassa Life of Ryan -realitysarjassaan MTV:llä.[1]

Yksityiselämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sheckler syntyi San Clementessä, Kalifornian osavaltiossa. Hänellä on kaksi nuorempaa veljeä, Shane ja Kane. Hänen perheeseensä kuuluu myös manageri-äiti Gretchen ja isä Randy, jotka ovat eronneet.

Ensimmäisen kerran Sheckler nousi isänsä skeittilaudalle ollessaan vasta puolentoista vuoden ikäinen. Kolme vuotta hän kantoi skeittilautaa aina mukanaan, kunnes hän pyysi neljävuotiaana itselleen oman ensimmäisen lautansa.

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sheckleristä tuli 13-vuotiaana ammattilainen voitettuaan X Games -nimisen kisatapahtuman vuonna 2003. Samana vuonna hän voitti myös Gravity Games-, Vans Triple Crown- ja Slam City Jam -kilpailut. Ryan Sheckler on ansioitunut myös CASL (California Amateur Skateboarding League) -seurassa, johon hän liittyi kesällä 1995. Sheckler on tehnyt ennätyksen voittamalla kolme AST Dew Touria peräkkäin.

Vuonna 2008 Sheckler voitti X Games -kisat toisen kerran. Kahdeksantoistavuotiaana Sheckler saavutti neljännen sijan Maloof Cup -kilpailussa. Sheckler voitti kolmannen kerran X Gamesin vuonna 2010.

Life of Ryan[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Life of Ryan on MTV:llä esitetty tositelevisiosarja, joka seuraa Shecklerin elämää. Sarjan nimi on saanut vaikutteita Monty Python -ryhmän elokuvasta Brianin elämä (Life of Brian).

Sarjaa on tehty kolmen tuotantokauden verran. Ensimmäisen tuotantokauden esittäminen alkoi Yhdysvalloissa elokuussa 2007, toinen tuotantokausi tammikuussa 2008 ja kolmas tuotantokausi tammikuussa 2009. Kahden ensimmäisen kauden aikana jaksoja on ilmestynyt yhteensä 23, ja yhden jakson pituus on 22 minuuttia.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b Ryan Sheckler Internet Movie Databasessa. (englanniksi) Viitattu 23.10.2013.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 

Tämä urheilijaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.