Rusk (festivaali)

Wikipediasta
(Ohjattu sivulta Rusk)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Rusk-festivaali on marraskuun lopulla vuosittain Pietarsaaressa järjestettävä musiikkifestivaali, jossa yhdistyvät korkeatasoinen kamarimusiikki ja eri taiteenalat. Yhteentörmäyksen ytimessä on kaupungin keskustassa sijaitseva Schauman-sali, mutta tapahtumat levittäytyvät myös laajemmin ympäröivään kaupunkimiljööseen.

Festivaalin perustivat vuonna 2013 klarinetisti Christoffer Sundqvist ja säveltäjä Sebastian Fagerlund, jotka ovat festivaalin taiteelliset johtajat. Viikon aikana kuullaan konsertteja, joissa suomalaiset ja kansainväliset muusikot esittävät kamarimusiikin klassikkoja ja harvinaisuuksia sekä uutta musiikkia. Festivaali kutsuu vuosittain fokus-säveltäjäkseen kansainvälisen säveltäjävieraan. Säveltäjävieraiksi on kutsuttu Sebastian Fagerlund (2013) ja Daníel Bjarnason (2014).

Taiteellisten johtajien mukaan "Rusk-festivaalin tavoitteena on heijastaa omaa aikaamme kaikkine muunnelmineen ja haasteineen. Se on sulatusuuni, jossa luovuus saa virrata eksoottisissa yhteyksissä vuoden pimeimpään ja koleimpaan aikaan."

Aiheesta lisää[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

September 2013)