Rupert Vansittart

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Rupert Vansittart heinäkuussa 2017.

Rupert Nicholas Vansittart (s. 10. helmikuuta 1958 Cranleigh, Surrey, Englanti, Yhdistynyt kuningaskunta) on englantilainen näyttelijä. Hän on näytellyt lukuisia rooleja niin televisiossa, elokuvissa, teatterissa kuin radiossakin. Usein hänen esittämänsä roolit ovat komediarooleja. Hänen roolejaan ovat muun muassa lordi Charles Ashfordly ITV:n draamasarjassa Sydämen asialla (1992–2009) ja lordi Yohn Royce HBO:n sarjassa Game of Thrones (2014–2019).

Vuonna 1995 Vansittart esitti Mr. Hurstia draamasarjassa Ylpeys ja ennakkoluulo. Hän on esiintynyt yhdessä Rowan Atkinsonin kanssa useissa sarjoissa, kuten Mr. Bean ja Kovat koppalakissa, sekä elokuvassa Johnny English – uudestisyntynyt. Elokuvassa Neljät häät ja yhdet hautajaiset (1994) hän näytteli Georgea. Vuonna 1995 Vansittart näytteli lordi Bottomsin roolissa elokuvassa Braveheart – taipumaton.

Vuonna 2005 Vansittart vieraili Midsomerin murhat -sarjan jaksossa "Market for Murder" sekä Doctor Who -sarjan jaksoissa "Aliens of London" ja "World War Three". Vuonna 2009 hän näytteli televisioelokuvassa Margaret ja vuonna 2011 elokuvassa Rautarouva. Vuonna 2016 Vansittart esiintyi Arthur Le Broc'na BBC:n Isä Brown ja hänen laumansa -sarjan neljännen kauden seitsemännessä jaksossa. 2016 hän vieraili myös BBC:n sairaalasarjassa Casualty. Vuonna 2017 Vansittart näytteli professori Langlania ITV:n draamasarjan Doc Martin kahdeksannen kauden päätösjaksossa.

Vansittart avioitui näyttelijä Emma Kate Watsonin (nyk. Vansittart) kanssa vuonna 1987 ja heillä on kaksi lasta.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]