Ruotsin kansallissosialistinen rintama

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Puolueen tunnus
NSF:n mielenosoitusmarssi.

Ruotsin kansallissosialistinen rintama (ruots. Nationalsocialistisk Front, NSF) on ruotsalainen kansallissosialistinen puolue. Se perustettiin 8. elokuuta 1994 Karlskronassa. Varsinaiseksi puolueeksi NSF julistautui 20. huhtikuuta 1999, Adolf Hitlerin syntymäpäivänä.

Puoluetta johtaa kolmen miehen neuvosto. Se haarautuu pienempiin paikallisiin jaoksiin, jotka itsessään ovat pienimuotoisia järjestöjä. Kaikki ovat kuitenkin ylimmän johdon käskynalaisuudessa ja sen kautta nivoutuneita yhdeksi suuremmaksi kokonaisuudeksi, Ruotsin kansallissosialistiseksi rintamaksi.

Puolue lakkautettiin 22. marraskuuta 2008, jolloin sen seuraajaksi perustettiin Folkfronten-puolue. Se muutti nimekseen myöhemmin Ruotsalaisten puolueen, ja luopui mm. hakaristisymboleista. Uusi puolue sai ensimmäisen kunnanvaltuutettunsa vuoden 2010 vaaleissa.[1]

Puolueohjelma[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

NSF on ilmoittanut tavoitteekseen ”pelastaa Ruotsi ja ruotsalainen kansa sukupuutolta”. Sukupuutolla NSF tarkoittaa monikulttuurisuutta: Euroopan ulkopuolelta tulevien maahanmuuttajien pelätään tuhoavan maan alkuperäisen kulttuurin rikastamalla sitä omilla perinteillään. Monikulttuurisuushankkeen pääarkkitehdeiksi NSF syyttää demokraatteja, jotka ovat heidän mukaansa olleet liian anteliaasti avaamassa ovia muille kulttuureille oman kulttuurinsa kustannuksella, sekä kansainvälisiä sionisteja. Pelastuskeinoksi NSF esittää ruotsalaisen kulttuurihistorian yhä suurempaa vaalimista, pohjoismaisten perinteiden kunnioitusta sekä maahanmuuttopolitiikan jyrkkää tiukentamista.

Toiminta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

NSF on järjestänyt useita mielenilmauksia, marsseja ja julkisia kokoontumisia ympäri Ruotsia. Aatetta on levitetty eteenpäin myös muun muassa lentolehtisten ja konserttien avulla. NSF:n jäsenet ovat myös vierailleet suuremmissa kansallissosialistissa kokoontumisissa, muun muassa Tanskassa ja Saksassa.

Puolueen tavoitteena on saavuttaa lähitulevaisuudessa paikkoja paikallisista parlamenteista; rakentaa alusta, josta voi ponnistaa ja laajentua lopulta koko valtion kattavaksi puolueeksi. Vuoden 2006 parlamenttivaaleissa he odottivat saavansa edes muutaman paikan parlamenteista ympäri Ruotsia, eritoten eteläisiltä alueilta, mutteivät saaneet yhtään.

Muuta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

NSF julkaisee nimellä Den Svenske Nationalsocialisten (”ruotsalaiset kansallissosialistit”) kulkevaa sanomalehteä, jonka avulla se pyrkii herättämään ruotsalaisia aatteeseensa. Lehteä julkaistaan myös internet-painoksena.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]