Rund um den Finanzplatz Eschborn–Frankfurt

Wikipediasta
(Ohjattu sivulta Rund um den Henninger Turm)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Rund um den Finanzplatz Eschborn–Frankfurt
Henninger Turm -torni
Henninger Turm -torni
Tiedot
Ajankohta 1. toukokuuta
Alue Saksa Eschborn/Frankfurt am Main
Paikalliset nimet Rund um den Finanzplatz Eschborn-Frankfurt
Laji maantie
Kilpailu UCI World Tour
Tyyppi yhden päivän kilpailu
Historia
Ensimmäinen 1962
Kilpailuja yht. 57 (vuoden 2019 jälkeen)
Ensimmäinen voittaja Belgia Armand Desmet
Eniten voittoja Norja Alexander Kristoff (4)
Viimeisin voittaja Saksa Pascal Ackermann
2005 loppuvaiheet: Fabian Wegmann avustaa tallitoveriaan Markus Zbergiä. Lopullinen voittaja Erik Zabel pinkissä asussa piilossa neljäntenä.

Rund um den Finanzplatz Eschborn–Frankfurt on UCI World Tour -sarjaan kuuluva maantiepyöräilyn klassikkokilpailu, joka käydään vappupäivänä Eschbornin ja Frankfurtin ympäristössä. Lähtöpaikka on Eschbornissa ja maali Frankfurtissa. Vuosina 2009–2010 kilpailun nimi oli Eschborn–Frankfurt City Loop.

Kilpailu tunnettiin vuoteen 2008 saakka nimellä Rund um den Henninger Turm (myös Frankfurt Grand Prix). Kilpailun lähtö- ja maalipaikka oli Henninger Turm -pilvenpiirtäjän läheisyydessä. Kilpailureitti kierteli kaupungin länsipuolella Taunus-vuoristossa. Kilpailun perinteikkäitä nousuja ovat olleet muun muassa Ruppershain, Feldberg sekä Mammolshain, jonka jyrkkyys on pahimmillaan 26 %.

Rund um den Henninger Turm järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 1962. Kilpailun on voittanut useimmin Alexander Kristoff, neljä kertaa. Erik Zabel on voittanut kolmesti, viisi ajajaa on saavuttanut kaksi voittoa.

Kilpailun järjestäjä Bernd Moos ilmoitti marraskuussa 2007, että Henninger Bräu AG lopettaa kilpailun sponsoroinnin vuoden 2008 jälkeen. Uudeksi sponsoriksi tulivat Eschbornin ja Frankfurtin kaupungit.

Vuoden 2015 kilpailu peruttiin poliisin pidätettyä kilpailua edeltäneenä päivänä alueelta mahdollisesti terrori-iskua suunnitelleen pariskunnan.[1]

Kilpailu on kuulunut vuodesta 2017 lähtien UCI World Tour -sarjaan[2].

Voittajat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. German race Eschborn-Frankfurt cancelled after terror threat cyclingweekly.co.uk. 30.4.2015. Viitattu 1.5.2015. (englanniksi)
  2. The UCI reveals expanded UCI WorldTour calendar for 2017 uci.ch. 2.8.2017. Viitattu 2.5.2017. (englanniksi)


Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]