Runaway (Bon Jovin kappale)

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Runaway” on vuonna 1983 julkaistu kappale, jonka ovat säveltäneet Jon Bon Jovi ja George Karak vuonna 1980. Kappale voitti newjerseyläisen radioaseman WAPP 103.5FM kilpailun, jossa etsittiin parasta, vielä vailla levytyssopimusta olevaa yhtyettä. Kilpailuvoiton myötä ”Runaway” otettiin mukaan kilpailun kokoelmalevylle, ja siitä tuli kesän 1983 hitti.[1]

”Runawayn” menestys poiki Jon Bon Joville levytyssopimuksen Polygramin kanssa ja hän perusti yhtyeensä Bon Jovin hyödyntääkseen kappaleen suosiota. ”Runawayn” soittava yhtye ei kuitenkaan ole Bon Jovi, vaan koostuu useista kokeneista studiomuusikoista (”The All Star Review”). Vuonna 1982 Power Station -studioilla äänitetyllä kappaleella soittavat Frankie La Roca (rummut), Hugh McDonald (basso), Tim Pierce (kitara) ja Roy Bittan (koskettimet).[2] Kappaleen kosketinsoitinriffin on säveltänyt Mick Seeley, joka soitti Jon Bon Jovin aiemmassa yhtyeessä John Bongiovi and the Wild One’s ja myöhemmin Southside Johnny & The Asbury Jukesissa. Roy Bittan on tullut tunnetuksi muun muassa Bruce Springsteen & The E Street Bandista ja Hugh McDonald liittyi vuonna 1994 Bon Joviin epävirallisena jäsenenä.

”Runaway” löytyy myös Bon Jovi -yhtyeen ensimmäiseltä, Bon Joviksi nimetyltä levyltä, joka julkaistiin vuonna 1984. Kappale julkaistiin myös singlenä, joka nousi 39. sijalle Billboardin Hot 100 -listalla alkuvuodesta 1984 ja oli Bon Jovin ensimmäinen Top 40 -single.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]