Runaway (Bon Jovin kappale)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
”Runaway”
Bon Jovi
Singlen ”Runaway” kansikuva
Singlen tiedot
 Albumilta Bon Jovi
 B-puoli ”2 Hours Later”
 Julkaistu helmikuu 1984
 Tekijä(t) Jon Bon Jovi, George Karak
 Tuottaja(t) Tony Bongiovi, Lance Quinn
 Tyylilaji hard rock, glam metal
 Kesto 03.50
 Levy-yhtiö Mercury
Listasijoitukset

Yhdysvallat 39.

Bon Jovin muut singlet

”Runaway”
1984
She Don’t Know Me
1984

Runaway on vuonna 1983 julkaistu kappale, jonka ovat säveltäneet Jon Bon Jovi ja George Karak vuonna 1980. Kappale voitti newjerseyläisen radioaseman WAPP 103.5FM kilpailun, jossa etsittiin parasta, vielä vailla levytyssopimusta olevaa yhtyettä. Kilpailuvoiton myötä ”Runaway” otettiin mukaan kilpailun kokoelmalevylle, ja siitä tuli kesän 1983 hitti.[1]

”Runawayn” menestys poiki Jon Bon Joville levytyssopimuksen Polygramin kanssa ja hän perusti yhtyeensä Bon Jovin hyödyntääkseen kappaleen suosiota. ”Runawayn” soittava yhtye ei kuitenkaan ole Bon Jovi, vaan koostuu useista kokeneista studiomuusikoista (”The All Star Review”). Vuonna 1982 Power Station -studioilla äänitetyllä kappaleella soittavat Frankie La Roca (rummut), Hugh McDonald (basso), Tim Pierce (kitara) ja Roy Bittan (koskettimet).[2] Kappaleen kosketinsoitinriffin on säveltänyt Mick Seeley, joka soitti Jon Bon Jovin aiemmassa yhtyeessä John Bongiovi and the Wild Ones ja myöhemmin Southside Johnny & The Asbury Jukesissa. Roy Bittan on tullut tunnetuksi muun muassa Bruce Springsteen & The E Street Bandista ja Hugh McDonald liittyi vuonna 1994 Bon Joviin epävirallisena jäsenenä.

”Runaway” löytyy myös Bon Jovi -yhtyeen ensimmäiseltä, Bon Joviksi nimetyltä levyltä, joka julkaistiin vuonna 1984. Kappale julkaistiin myös singlenä, joka nousi 39. sijalle Billboardin Hot 100 -listalla alkuvuodesta 1984 ja oli Bon Jovin ensimmäinen Top 40 -single.

US Vinyyli, 7"
  1. Runaway – 3.54
  2. Love Lies – 4.08

UK Vinyyli, 7", Single

  1. Runaway
  2. Breakout (Live)