Ruby (laulaja)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Ruby
Ruby (2017)
Ruby (2017)
Henkilötiedot
Syntynyt8. lokakuuta 1981
Muusikko
Aktiivisena 2001 (näyttelijä), 2003 (laulaja)
Tyylilajit Pop
Levy-yhtiöt EMI ja Delta SoundView and modify data on Wikidata

Ruby (arab. روبي‎) syntyään Rania Hussein, arab. رانيا حسين‎) (s. 8. lokakuuta 1981) on egyptiläinen poplaulaja ja näyttelijä. Hän on julkaissut tähän mennessä musiikkialbumin nimeltä Eba'a Abelny vuodelta 2004). Hänen toisen albuminsa nimeltä Mesheit Wara E7sasy oli määrä ilmestyä heinäkuussa 2006.

Ennen työuraansa Ruby opiskeli lakia Bani Suwayfin yliopistossa. Ennen laulajaksi ryhtymistään Ruby aloitti uransa ensin mallina sen jälkeen, kun puolalainen laulaja Murielle Romanoff löysi hänet Kairon amerikkalaisesta yliopistosta. Romanoff pyysi Rubya musiikkivideolleen lauluun Don't Make Me Cry. Video sai aikaan paljon kohua Lähi-idässä ja eripuolilla arabimaailmaa, koska video sisälsi seksuaalisia kohtauksia. Myöhemmin Ruby teki useita televisiomainoksia mainostaen sellaisia tuotteita kuten Pringles, Sparkle ja Alo.

Mallin työnsä kautta Ruby löysi tiensä elokuviin. Hän esiintyi pienessä koulutytön roolissa komediaelokuvassa Thakafy. Lisäksi hän näytteli egyptiläisen elokuvaohjaajan Youssef Chahine elokuvassa Sekoot Hansawwar (2001). Siinä hän esitti rikasta ja romanttista tyttöä, joka rakastuu autonkuljettajaansa. Elokuvan myötä Ruby otti käyttöön taiteilijanimensä.

Ensimmäisen musiikkivideonsa Ruby julkaisi vuonna 2003 singlestään Enta Aref Leih, josta tuli Lähi-idän musiikkikanavien suuri hitti. Video aiheutti valtavaa kohua joukkotiedotusvälineissä, sillä siinä Ruby esiintyi paljastavassa asussa vatsatanssijana vaeltaen Prahan katuja. Hän on saanut osakseen huomiota ja kritiikkiä myös myöhemmistä videoistaan samasta provokatiiviseksi mielletystä syystä.

Nuorta arabialaista populaarimusiikkisukupolvea edustavan Rubyn musiikki lähentelee tyyliltään vahvasti discomusiikkia, johon yhdistyvät arabialaiset elementit.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]