Ruben Wolochin

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Ruben Wolochin on argentiinalainen lentopallovalmentaja, joka valmentaa 2008–2009 kaudella Lentopallon SM-liigassa pelaavaa Raision Loimun joukkuetta.

Woloxhin aloitti valmentamisen Suomessa LiigaEurassa, joka pelaa naisten SM-liigassa. LiigaEuraa hän valmensi kaksi kautta vuosina 2005-2007. Hän palasi takaisin miesten valmennukseen kun hän solmi Loimun kanssa 1+1-vuotisen sopimuksen 2007–2008-kaudeksi. Jota hän jatkoi ensimmäisen kautensa jälkeen yksivuotisella sopimuksella. Hän on valmentanut ennen Suomeen tuloaan 2005 kotimaansa lisäksi Espanjassa ja Tanskassa. Suomea Wolochin ei vielä puhu, joten päävalmentaja ohjaa suomalaisia pelaajia englannin kielellä, jota Wolochin puhuu sujuvasti.

Wolochin on erittäin aurinkoinen ja positiivinen persoona. Suosittelijana toimineet edelliset seurat ovat kehuneet Wolochinia erittäin vaativaksi valmentajaksi. Hän tulee jatkamaan Loimussa määrätietoista nuorten lahjakkuuksien kehittämistä. Tämä tarkoittaa Loimun liigajoukkueen valmentamisen ohella aamuharjoitusten vetämistä Aurajoen Urheilulukiossa ja Turun Urheiluakatemiassa.

Ruben Wolochin on toiminut erilaisissa valmennustehtävissä vuodesta 1992 lähtien. Kotimaassaan hän on valmentanut naisia pääsarjatasolla ja vetänyt junioritoimintaa eri seuroissa. Miesten valmennuksessa Wolochin oli ensimmäisen kerran mukana jo kausina 1992–1994, kun hän toimi Argentiinassa A1-Liigan Club Regatas Santa Fe -joukkueen apuvalmentajana.

Miesten päävalmentajana hän toimi ensimmäisen kerran Espanjassa kaudella 2002–2003. Kaudella 2003–2004 hän nosti espanjalaisen Club Voley Guaddan A2-sarjasta maan pääsarjaan, A1:een. Nousun jälkeen Wolochin lähti Tanskaan SK Århusin miesten pääsarjajoukkueen valmentajaksi. Tanskan kaudellaan hän valmensi hopeaa sekä liigassa että cupissa. Tanskasta Wolochin siirtyi Suomeen ja Euraan, jossa hän on valmentanut nyt kahden vuoden ajan tutustuen samalla suomalaisiin ihmisiin, kulttuuriin ja lentopalloiluun.

Wolochin on suorittanut Argentiinassa suomalaista korkeakoulututkintoa vastaavat opinnot valmennuksesta ja urheilutieteistä. Lisäksi hän on suorittanut mm. FIVB:n Level 1 –valmentajatutkinnon.