Royal Holloway, University of London

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Royal Holloway, University of London
Yliopiston pääsisäänkäynti.
Yliopiston pääsisäänkäynti.
Motto Esse quam videri (Parempi olla, kuin näyttää (siltä))
Perustettu 1879
Tyyppi Julkinen
Rehtori Paul Layzell
Opiskelijoita 6 000
Jatko-opiskelijoita 1 900
Sijainti Lontoo, Englanti
Yhdistynyt kuningaskunta
Sivusto www.royalholloway.ac.uk

Royal Holloway on vuonna 1879 perustettu Lontoon yliopistoon kuuluva julkinen yliopisto. Yliopistossa opiskelee noin 8 000 opiskelijaa, eli se on opiskelijamäärältään Lontoon yliopiston pienimpiä collegeja. Yliopisto on erittäin kansainvälinen, sillä yli 40 prosenttia sen opiskelijoista on ulkomaalaisia ja kotoisin yli 130 eri maasta.[1] Vuoden 2014 Times Higher Educationin maailmanlaajuisessa yliopistojen opiskelijaelämän ja tutkimustyön kansainvälisyyttä vertailevassa rankingissa Royal Holloway on sijoitettu viidenneksi maailmanlaajuisesti ja ensimmäiseksi Iso-Britanniassa.[2]

Yleistä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Royal Holloway sijoittui vuoden 2011 yliopisto rankingissa Ison-Britannian kahdenneksitoista ja maailman 88. parhaaksi yliopistoksi.[3] Royal Hollowayn taiteen ja humanismin tiedekuntaa pidetään yhtenä Iso-Britannian johtavista. Talven 2015 haussa yliopisto vastaanotti yli 16 000 hakemusta 2500 opiskelupaikka varten.[4] Näin ollen yliopiston keskimääräinen sisäänpääsyprosentti hakijoille on alle 15%.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Yliopiston Eghamin kampuksen perusti vuonna 1879 yrittäjä ja filantrooppi Thomas Holloway vain naisopiskelijoille tarkoitetuksi oppilaitokseksi. Vuonna 1900 yliopisto liittyi osaksi Lontoon yliopistoa. Miesopiskelijoita Royal Holloway on hyväksynyt vuodesta 1945, alkuun kuitenkin ainoastaan jatko-opiskelijoiksi. Alempaa korkeakoulututkintoa suorittamaan miehiä on hyväksytty vuodesta 1965 alkaen.

Founder's Building on Iso-Britannian suurimpia Viktoriaanisen aikakauden rakennuksia. Rakennus on Grade I-suojeltu.

Kampusalue[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Founder’s Building.

Yliopiston pääkampus sijaitsee Eghamissa Surreyssa, noin 40 minuutin junamatkan päässä Lontoon ydinkeskustasta. Kampuksen keskuksena toimii vuonna 1881 valmistunut uusgoottilaista tyyliä edustava Founder’s Building. Rakennuksessa sijaitsee osa yliopiston hallinnosta ja kirjastosta, kappeli, taidegalleria, baari ja ruokasali sekä noin 500 opiskelijan asuinhuoneet.[5]

Yliopistolla on tiloja myös Lontoon keskustassa Bedford Squarella ja Lontoon yliopiston hallinnoimassa Senate Housessa.

Partner-yliopistot[6][muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Merkittäviä alumneja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Yliopistolle on vuosien saatossa kertynyt yli 65 000 alumnia. Alumnien joukkoon kuuluvat muun muassa ensimmäinen Euroopan unionin ulkoasioiden ja turvallisuuspolitiikan korkea edustaja, "EU:n ulkoministeri", Catherine Ashton ja brittiläinen suffragetti Emily Davison.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Yliopiston tietoja Royal Holloway. Viitattu 2015.
  2. Times Higher Education 100 kansainvälisintä yliopistoa maailmassa (englanniksi) 2014. Times Higher Education.
  3. Times Higher Education yliopisto rankingin 2011. Viitattu 2012.
  4. Uutinen Royal Holloway:n sivuilla royalholloway.ac.uk.
  5. Our campus Royal Holloway, University of London. Viitattu 24.2.2016. (englanniksi)
  6. International exchange partner institutions - Royal Holloway, University of London www.royalholloway.ac.uk. Viitattu 20.10.2017. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]