Rouva Pöhö

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Rouva Pöhö
Luoja(t) Stephen Hillenburg
Näyttelijä(t) Mary Jo Catlett
Suomeksi:
? (Paavo Pesusieni – elokuva)
Rinna Paatso (kaudet 1-7, Paavo Pesusieni kuivalla maalla, Paavo Pesusieni vapaalla jalalla)
Jepa Lambert (7. kaudesta eteenpäin, Korallileiri: Paavon lapsuusvuodet)
Ensi-
esiintyminen
Paavo Pesusieni -televisiosarjan jakso Laivuritutkinto
Henkilötiedot
Status Aktiivinen
Ammatti Ajo-opettaja
Sukupuoli Nainen
Asuinpaikka Tangala
Suhteet
Puoliso(t) Herra Pöhö (kuollut)
Johtaja Rapu (poikaystävä)
Tutut Paavo Pesusieni
Patrik Tähtönen
Jalmari Kalmari
Helmi Rapu
Santa-Sanna
Kaarina

Rouva Pöhö (engl. Mrs. Puff) on pallokala, jolla on venekoulu (vastaa autokoulua), jossa muun muassa Paavo opiskelee. Yleensä Paavon ajeluttamisen lopuksi Rouva Pöhö pullistuu. Hän ei mielellään puhu miehestään, herra Pöhöstä, joka on joutunut kuivatuksi ja lampuksi[1]. Rouva Pöhön loi Stephen Hillenburg ja häntä ääninäyttelee Mary Jo Catlett ja suomeksi Rinna Paatso ja Jepa Lambert.

Sarjassa on vihjattu Rouva Pöhön olevan rikollinen, joka on paennut toisesta kaupungista ja muuttanut nimensä. Esimerkiksi toisella kaudella jaksossa Venekaappari Rouva Pöhö antaa Paavolle ajokortin päästäkseen tästä eroon. Hän kuitenkin tajuaa tehneensä virheen, jonka seurauksena kaupunkiin iskisi katastrofi. Tämän jälkeen hän sanoo: "What have I done? Everyone will know that I let him slide through school. I'll have to move to a new city, start a new boating school with a new name. No. Not again." (suom. Mitä olen tehnyt? Kaikki saavat tietää, että päästin hänet luistamaan koulusta. Minun pitää muuttaa uuteen kaupunkiin, aloittaa uusi laivurikoulu. Ei. Ei taas.) Samassa jaksossa hän yrittää varastaa Paavon uuden veneen. Päästyään sen kyytiin hän miettii osaako hän vielä tämän. Heti tämän jälkeen hän puhaltaa ilmapallon ja taittelee siitä eläimen. 12. kauden jaksossa Majakka-Masa Paavon siivotessa koulun majakkaa, tavaroiden seassa nähdää sanomalehti, jonka etusivulla on otsikko, jonka mukaan ajo-opettaja on päässyt karkuun. Alaotsikossa lukee tämän ajo-opettajan hämänneen poliiseja ilmapalloeläimillä. Otsikon vieressä on myös kuva erittäin Rouva Pöhöltä näyttävästä henkilöstä. Sama kuva nähdään myös aiemmin mainitussa jaksossa, kun Rouva Pöhö kuvittelee millainen uutislähetys tulisi katastrofin seurauksena.[2]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. "Rapurakkautta" s02E36b
  2. Bale, Alex: SPONGEBOB CONSPIRACY #3: The Mrs. Puff Theory (Kyseessä on teoriavideo, mutta teksissä on vain faktat, jotka nähdään myös kyseisellä videolla.) YouTube. 14. huhtikuuta 2021. Viitattu 6.3.2024. (englanniksi)