Rossignol

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Skis Rossignol S.A.
Tunnuslause Pure Mountain Company
Perustettu 1907
Toimitusjohtaja Bruno Cercley
Kotipaikka Ranska Isère, Ranska
Toimiala Talviurheilu, vaatteet
Kotisivu www.rossignol.com
Rossignol

Skis Rossignol S.A., tai lyhyemmin vain Rossignol, on ranskalainen alppihiihdon, lumilautailun ja maastohiihdon valmistaja, joka tekee myös ulkovaatteita ja muita oheisvarusteita. Yritys toimii Isèressä Ranskan Alpeilla. Rossignol oli yksi ensimmäisistä muovisuksien valmistajista. Yrityksen hallussa on myös tavaramerkit Dynastar ja LOOK.

Sana rossignol on ranskaa ja tarkoittaa suomeksi satakieltä.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Abel Rossignol perusti vuonna omaa nimeään kantavan, hiihtovälineitä ja -vaatteita valmistavan yrityksen vuonna 1907. Aktiivisena hiihtäjänä tunnettu Rossignol valmisti puusepän taidoillaan sukset umpipuusta. Vuonna 1937 ranskalainen Émile Allais voitti kolme kertaa maailmanmestaruuden Rossignolin Olympic 41 -suksilla.

Laurent Boix Vivesin ostaessa yhtiön vuonna 1956 se keskittyi pelkästään hiihtovälineiden valmistukseenlähde? ja alkoi myydä niitä ympäri maailmaa. Rossignolin läpimurto tapahtui vuoden 1960 talviolympialaisissa Kalifornian Squaw Valleyssä, kun Jean Vuarnet voitti syöksylaskun maailmanmestaruuden kaikkien aikojen ensimmäisillä täysin metallista valmistetuilla suksilla.

Vuonna 1964 Rossignol julkaisi Stratonit, ensimmäiset lasikuitusukset.

Rossignol-merkillä valmistettiin myös tennismailoja, joita käytti 1980-luvulla muiden muassa ruotsalainen Mats Wilander.[1]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Rossignol racquets (Arkistoitu – Internet Archive), 80s-tennis.com. Viitattu 27.9.2014.