Rosemary Sinclair

Wikipediasta
(Ohjattu sivulta Rosemary King)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Rosemary King
Rosemary King
Rosemary King
Luoja(t) Kathleen Beedles
Näyttelijä(t) Linda Thorson
Kesto 2006 - 2007(UK)
2009 - 2010 (FIN)
Ensi-
esiintyminen
23. maaliskuuta 2006 (UK)
24. huhtikuuta 2009 (FIN)
Viimeinen
esiintyminen
13. syyskuuta 2007 (UK)
2. syyskuuta 2010 (FIN)
Henkilötiedot
Koko nimi Rosemary Venitia King
Status kuollut
Ammatti liikenainen
Sukupuoli nainen
Ikä 61 (5.4.1946)
Suhteet
Puoliso(t) Raymond Sinclair (1968-1982)
Tom King (2006)
Lapset Grayson Sinclair
Alasdair Sinclair
Muut sukulaiset Perdita Hyde-Sinclair (miniä)
Alex Oakwell (veljenpoika)

Rosemary Venitia King (o.s. Oakwell, ent. Sinclair) oli fiktiivinen hahmo television draamasarjassa Emmerdale. Häntä esitti kanadalainen näyttelijä Linda Thorson.

Hahmon taustaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rosemaryn ensiesiintyminen oli alkuvuodesta 2006. Hänellä on kaksi poikaa, Grayson ja Alasdair Sinclair, ja hänen perheensä oli hyvin varakas, mutta lyhyen aikaa. Viimeinen Sinclairien perheenjäsen oli otettu käyttöön, kun hän paheksui poikansa Alasdairin morsianta Sadie Kingiä.

Alasdairin ja Sadien avioliitto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hääpäivän aamuna, Rosemary yritti saada Sadien jättämään Alasdairin, tarjoten hänelle suurta rahasummaa. Mutta Sadie osoitti kintaalla tulevan anoppinsa ehdotusta. Alasdair ja Sadie ehtivät olla naimisissa muutamia minuutteja, kun Sadien ex-mies Matthew King tuli hakemaan Sadieta takaisin luokseen. Rosemary halusi että Sadien ja Alasdairin avioliitto mitätöidään, jotta Sadie ei pääsisi käsiksi Sinclairien rahoihin. Kuitenkin Sadie huijasi Rosemaryn luulemaan, että Alasdair rakastaisi yhä Sadieta ja todisti sen kuvaamallaan videolla. Rosemary ja Sadie tekivät sopimuksen, että Sadie saisi Sinclairien Satulat -firman itselleen ja luopuisi vaateistaan Sinclairien omaisuudesta. Kun luovutuspaperit oli allekirjoitettu, Rosemary kertoi firman arvon olevan nolla ja kaiken kukkuraksi Sadie oli syönyt omaa hevostaan päivälliseksi. (Tämä oli valhetta, mutta Sadie uskoi sen.)

Elämää Emmerdalessa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rosemary palasi kylään ja hän asutti sukutaloaan Oakwell Hallia yhdessä poikansa Graysonin ja miniänsä Perdyn kanssa. Rosemarysta tuli myös ystävä Rodney Blackstockin ja Tom Kingin kanssa.

Suhde Tom Kingin kanssa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Yhteinen viha Sadieta kohtaan toi Rosemaryn lähemmäksi Tomia. Rosemary ymmärsi nopeasti, että sekaantuminen Kingien liiketoimiin olisi hyödyllistä hänelle ja samalla tie päästä lähemmäksi Tomia. Tomin ja Rosemaryn suhde oli pian enemmän kuin vain liiketoimintaan. Kipinän syttyminen niiden välille ja lähentyminen herätti kauhua Tomin pojista, jotka eivät luota Rosemaryyn.

Vaikka Rosemaryllä oli hieno talo, hänen onnensa oli hiipumassa nopeasti. Perheen koti, Oakwell Hall ei kuulunut itse asiassa hänelle ja hänen rahansakin olivat lähes loppuneet - kiitos hänen poikiensa. Grayson erityisesti, oli käyttänyt perheen rahoja rahapeleihin ja kohtuuttoman ylelliseen elämään vei suurimman osan perheen rahavaroista.

Yllättävää kyllä, mutta Rosemaryllä oli yksi liittolainen kartanossa: Chas Dingle. Chas näki että Tom ja Rosemary olivat onnellisia yhdessä. Mutta Chas vaihtoi puoltansa kun Rosemary alkoi Tomin mieliksi puuttumaan hänen ja Carlin väleihin.

Asuminen Kingien kanssa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rosemary muutti kartanoon asumaan ja hän sekaantui jatkuvasti Kingien elämään. Rosemaryn ja Tomin suhde herätti paljon epäluuloa, varsinkin kun Tom otti Rosemaryn asumaan kartanoon lopullisesti. Tom päätti näyttää olevansa tosissaan Rosemaryn kanssa ja kosi. Rosemary luonnollisesti vastasi myöntävästi.

Avioliitto Tomin kanssa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hääseremonia pidettiin kylän kirkossa ja vastaanotto Kartanolla. Tom antoi Rosemarylle häälahjaksi Kartanon, jota Tomin pojat eivät voineet uskoa. Rosemary oli järkyttynyt, kun Tom pyysi, että hän jättäisi Kartanon perinnöksi Carlille eikä Graysonille. Tämä voisi olla motiivi, Tomin murhaan...

Elämä Tomin jälkeen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rosemary tunsi olevansa yksinäinen Tomin kuoleman jälkeen. Hän jatkoi asuistaan Kartanossa elinikäisen asumisoikeutensa nojalla. Matthew ja Jimmy ajattelivat, että hän oli murhannut Tomin ja he halusivat hänet pois Kartanosta telkien taakse. Rosemary oli vanha ystävä Charles Vauighanin kanssa joka tutki Tomin murhaa. Charles oli erittäin innokas lohduttaja ja Matthew uskoi sen olevan haitaksi tutkimukselle ja raportoi asiasta Grace Barracloughille. Tämän jälkeen Rosemary ja Charles eivät enää viettäneet aikaansa yhdessä.

Rosemaryn ja Kingien veljesten välit olivat menneet koko ajan kohti alamäkeä ja kun hän oli matkoilla, pojat päättivät haudata Tomin sillä välin. Kuitenkin Grayson ilmoitti Kingien suunnitelmista ja Rosemary palasi lomalta ja vaihtoi hautaustoimistoa. Hautajaisten jälkeen testamentista kävi ilmi, että Tom jätti Kartano-yhtiön Rosemarylle ja Matthew oli asiasta raivoissaan. Kingin veljekset olivat vielä enemmän järkyttyneitä siitä, että saivat tietää että heillä on sisar, Scarlett Nicholls. Carrie Nicholls oli Kingien veljesten äidin hoitaja. Kingin veljekset siirsivät hetkellisesti vihansa Rosemarysta Carrieen, ja Rosemary käytti tilannetta hyväksi ja päätti tehdä Carriesta liittolaisen.

Perdita kertoi Matthew'lle että Rosemary oli jäänyt leskeksi salaperäisesti aiemmin. Raymond Sinclair, hänen ensimmäinen miehensä kuoli ammuntaonnettomuudessa ja Matthew rukoili Perdyä menemään kertomaan poliisille asiasta, koska se olisi osa todistusaineistoa. Poliisi tuli keskustelemaan Rosemaryn kanssa, mutta tämä sai heidät vakuutetuksi, että kyseessä on erehdys. Rosemary oli vihainen Perditalle, mutta Matthew kertoi selvittäneensä asian muualta. Rosemary halusi puhua jonkun kanssa asiasta ja kertoi Zak Dinglelle, että Ray oli tappanut itsensä, koska ei kestänyt Rosemaryn tukahduttavaa määräysvaltaa.

Poliisi saapui pari päivää myöhemmin ja pidätti Kingin veljekset, sillä he uskoivat heidän murhanneen isänsä yhdessä. Rosemary halusi heidät ulos kartanosta keinolla millä hyvänsä ja jatkoi juonittelua.

Kun Perdita joutui sairaalaan ja hänelle tehtiin kiireellinen operaatio jossa hänellä poistettiin kohtu, Rosemary osoitti ensimmäisen kerran, että hänessä saattaa asua lämmin ihminen. Mutta, hän sanoi Graysonille, ettei Perdyn ja hänen liitto kestäisi ilman lapsia.

Rosemarystä tuli myös erittäin läheinen ystävä Zak ja Belle Dinglen kanssa. Rosemary suostui maksamaan Bellen yksityiskouluopinnot ja he viettivät paljon aikaa yhdessä. Zak toimi Kartanon riistanvartijana ja hän lohdutti Rosemaryä ja he illastivat yhdessä. Lisa Dingle epäili, että heillä on suhde ja hän tuli raivoten kartanolle ja käski Rosemaryn jättämään hänen perheensä rauhaan. Rosemary kuitenkin provosoi Lisaa ja sai korvatilkan tältä. Kuitenkin samana päivänä Rosemary meni tapaamaan Lisaa ja he saivat selvitettyä asiat.

Harin kiristäminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Grayson lainasi rahaa hevoskilpailua varten ja hän sijoitti 15 000 puntaa Harin hevoseen, mutta se hävisi ja Grayson vaati Haria korvaamaan koko summan. Rosemary saapui tapamaan Haria ja kertoi, ettei hänen tarvitse korvata, hän myös antoi hänelle rahaa jotta tämä selviäisi. Kuitenkin asiaan oli koira haudattuna ja Grayson teki sopimuksen Harin kanssa, jossa hänen pitäisi todistaa Kingejä vastaan oikeudessa. Hari sai Louisen mukaan juoneen vahvistukseksi.

Matthew tiesi, että Harin ja Louisen lausunnon takana oli Rosemary, mutta hän ei voinut todistaa sitä. Hari oli kuitenkin pulassa ja muutaman epäonnisen tapahtuman jälkeen Louise kertoi totuuden ja Hari pidätettiin sekä Kingit vapautuivat syytteestä.

Häätö Kartanosta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Carrie sai selville, että Carl murhasi Tomin ja kertoi totuuden Rosemarylle. Rosemary puolestaan kertoi, että hän oli Graysonin kanssa maksanut Harille tämän väärästä todistuksesta. Carrie oli salaa nauhoittanut puhelimellaan Rosemaryn tunnustuksen ja Kingin veljekset saivat sen kuulla. Rosemary yritti soittaa apua, mutta Matthew otti hänen puhelimensa ja Rosemary yritti napata sen takaisin jolloin hän menetti tasapainonsa ja horjahti Kartanon portaikon kaiteen yli. Hän kuitenkin selvisi putoamisesta hyvin kipeällä nilkalla ja aivotärähdyksellä. Kuitenkin Matthew puhui hänen tappamisestaan jolloin Rosemary pelkäsi henkensä puolesta. He eivät kutsuisi ambulanssia, ellei Rosemary luopuisi asumisoikeudestaan ja Kartano-yhtiöstä. Rosemary allekirjoitti asiakirjat ja he soittivat ambulanssin. Rosemary vannoi sairaalavuoteessaan kostoa Kingeille ja etenkin Matthew'lle.

Poistuminen sarjasta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rosemary muutti poikansa luokse ja halusi saada Perdyn eroon miehestään nähdessään hänet vaarana Sinclairien nimelle. Hän sekaantui tämän mielialalääkkeisiin tarkoituksenaan saada hänet näyttämään mielenterveysongelmaiselta. Rosemary jatkoi manipulointiaan sisustamalla talon ullakon lastenhuoneeksi, kadottamalla miniänsä kissan ja vaurioittamalla tämän autoa saaden huumatun Perdyn luulemaan hänen itsensä tehneen kaiken sen. Perdy sai kuitenkin anoppinsa kiinni ja alkoi syyttää tätä, mutta Grayson ei uskonut vaimoaan ja soitti paikalle ambulanssin. Perdy toimitettiin mielisairaalahoitoon.

Perdyn päästessä kotiin meni Grayson heidän perhelääkärinsä luokse, joka kertoi tälle Rosemaryn hankkimista malarialääkkeistä. Grayson tajusi äitinsä sekoittaneen lääkkeitään Perdyn lääkkeisiin ja sai tämän tunnustamaan tekonsa. Hän heitti Rosemaryn ulos ja tämä muutti Paddy Kirkin luokse. Toisaalla Perdy oli päättänyt jättää miehensä ja muuttaa ainoan häntä tukeneen Matthew'n luokse, mutta Grayson sai tämän perumaan aikeensa ja palaamaan hänen luokseen. Perdy ja Rosemary kohtasivat seuraavana päivänä Villapakassa ja Perdy kertoi kaikkien kuullen anoppinsa teoista. Paikalla ollut Zak ei uskonut häntä ja Rosemary otti tämän kotiinsa, jossa kertoi Zakille totuuden. Hän kauhistuneena katkaisi kaikki välinsä Rosemaryyn. Grayson ehti vielä nähdä äitinsä ja käski tätä lähtemään kylästä. Hän kieltäytyi, mutta katosi sen jälkeen jälkiä jättämättä.

Kosto Matthew'lle[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Muutamaa viikkoa myöhemmin Edna Birch oli etsimässä koiraansa Tootsieta. Hän löysi sen, muttei huomannut minkä vieressä se istui - Rosemaryn laukun ja ajokortin. Myöhemmin Paddy Kirk ja Marlon Dingle olivat kävelemässä tiellä ja löysivät ne lojumassa nurmikolla. Poliisit tutkivat laukun ja löysivät Rosemaryn päiväkirjasta merkinnän, jonka he epäilivät merkinneen hänellä olleen lähtöpäivänään tapaaminen Matthew Kingin kanssa. Hänen autonsa löydettiin läheltä Matthew'n omistamaa Manor Farmia. Poliisit tutkivat talon ja löysivät sieltä kaksi tyhjää kahvikuppia, toisessa Rosemaryn ja toisessa Matthew'n sormenjäljet. He löysivät lattialta Rosemaryn verta ja pidättivät Matthew'n murhasta epäiltynä.

Grayson oli kuitenkin palkannut yksityisetsivän joka sai selville Rosemaryn asuvan Miamissa. Yksityisetsivä toi tälle kirjeen, jossa Rosemary kertoi lavastaneensa Matthew'n syylliseksi omaan murhaansa. Grayson lähti Kartanoon kertomaan asiasta Matthew'lle, mutta sai tietää tällä olevan suhde Perdyyn ja piti kirjeen itsellään. Hän jatkoi äitinsä juonta laittamalla Rosemaryn villatakin napin Matthew'n autoon, jolloin tämä vangittiin.

Graysonia kohtasi epäonni Perdyn löytäessä kirjeen. Hän Graysonin vastustelusta huolimatta uhmasi miestään aikomalla kertoa poliisille asiasta. Heidän välilleen tuli tappelua ja Grayson sieppasi kirjeen Perdyn kädestä. Ulkona odottaneet Carl ja Jimmy kuitenkin ottivat hänet kiinni ja Perdy vei kirjeen poliisille, muttei halunnut Graysonin joutuvan vankilaan ja kertoi sen hukkuneen joulukorttien sekaan. Poliisit uskoivat häntä eikä Graysonia veloitettu.

Kuolema[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Joulupäivänä 2007 (UK), vuosi Tom Kingin kuoleman jälkeen, Rosemary teki itsemurhan ampumalla saadessaan tietää poliisien etsivän häntä. Rosemary haudattiin Tomin toiveiden mukaisesti hänen kanssaan samaan hautaan. Matthew vastusti tätä ja yritti estää sen täyttämällä haudan, mutta hänet pidätettiin. Kuitenkin samaisena iltana Matthew palasi hautausmaalle, kaivoi haudan auki ja murskasi Rosemaryn arkun jäteauton puristimella.