Rosario + Vampire

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Rosario + Vampire
ロザリオとバンパイア
(Rozario to Banpaia)
Genre Shōnen
Manga: Rosario + Vampire
Tekijä Akihisa Ikeda
Julkaisija Japanin lippu Shueisha
Yhdysvaltain lippu Viz Media
Italian lippu Planeta DeAgostini
Ranskan lippu Tonkam
Sarjajulkaisulehti Japanin lippu Monthly Shōnen Jump, Weekly Shōnen Jump, Jump Square
Ensimmäinen painatus 20042007
Kirjojen lukumäärä 10
Manga: Rosario + Vampire Season II
Tekijä Akihisa Ikeda
Julkaisija Japanin lippu Shueisha
Ranskan lippu Tonkam
Sarjajulkaisulehti Japanin lippu Jump Square
Ensimmäinen painatus 2007 – jatkuu
Kirjojen lukumäärä 8
TV-anime: Rosario + Vampire
Ohjaaja Takayuki Inagaki
Studio Japanin lippu Gonzo
Lähetyskanavat
Alkuperäinen lähetyskierros 3. tammikuuta 200827. maaliskuuta 2008
Jaksojen määrä 13
TV-anime: Rosario + Vampire Capu2
Ohjaaja Takayuki Inagaki
Studio Japanin lippu Gonzo
Lähetyskanavat
Alkuperäinen lähetyskierros 2. lokakuuta 200824. joulukuuta 2008
Jaksojen määrä 13
Peli: Rosario + Vampire Tanabata no Miss Yōkai Gakuen
Pelin tuottaja Dimps Digital innovator
GenreVisual novel
Laitealustat Nintendo DS
Julkaisupäivämäärä 2008

Rosario + Vampire (jap. ロザリオとバンパイア, Rozario to Banpaia) on japanilainen mangasarja, jota julkaistiin alun perin Monthly Shōnen Jumpissa vuosina 2004-2007. Lisäksi yksi sen erikoiskappaleista julkaistiin Weekly Shōnen Jumpissa syyskuussa 2007. Saman vuoden marraskuussa manga jatkui Jump Squaressa, missä sitä julkaistaan yhä.

Sarjan animeversio kantaa myös samaa nimeä ja sen ensimmäistä tuotantokautta esitettiin Japanissa vuoden 2008 tammikuusta maaliskuuhun. Sarjan toinen tuotantokausi sai puolestaan nimekseen Rosario + Vampire Capu2 ja sen ensimmäinen jakso esitettiin 2. lokakuuta 2008 ja viimeinen jakso taas esitettiin 24. joulukuuta 2008.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Aono Tsukune on keskinkertainen oppilas, joka ei pääse yksityiskouluun arvosanojensa takia. Ainoa koulu mihin hänet lopulta hyväksytään ilmeneekin salaiseksi yliluonnollisten olioiden (yōkai) oppilaitokseksi, joka on piilossa ihmisiltä. Ensimmäinen Tsukunen tapaama oppilas on Akashiya Moka, jonka kanssa hän ystävystyy, sillä Moka on vampyyri ja pitää Tsukunen veren mausta. Tsukune saakin pian tietää, että hänet oli hyväksytty kouluun vahingossa ja on tiettävästi sen ainoa ihmisoppilas. Hänelle myös valkenee etteivät useimmat hirviöt ole kovinkaan ystävämielisiä ihmisiä kohtaan, joten hän päättää salata todellisen luontonsa muilta.

Huolimatta Mokan vampyyrin olemuksesta, hän on ystävällinen tyttö ja Tsukune pian ihastuu häneen. Tsukune päättää pysyä koulussa ollakseen ihastuksensa lähellä, vaikka joutuukin kohtaamaan useita vaaroja. Hän myös oppii pian, että kun hän poistaa Mokan kaulalla olevan ristin, tämä muuttuu supervampyyriksi, yhdeksi koulun vahvimmista olennoista. Tällöin myös Mokan persoonallisuus muuttuu täysin ja hänestä tulee kylmä ja armoton. Moka ei kuitenkaan voi itse poistaa tätä ristiä vaan Tsukune on ainoa henkilö joka voi tehdä niin ja hänkin ainoastaan hätätilanteessa. Ajan myötä Tsukune ja Moka saavat useita uusia ystäviä ja vihollisia eläessään akatemiassa.

Henkilöt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Päähenkilöt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aono Tsukune (jap. 青野 月音, Aono Tsukune)
Ääninäyttelijä: Daisuke Kishio
Sarjan päähenkilö, Aono Tsukune on ihminen, joka vahingossa joutuu hirviöiden oppilaitokseen. Siellä hän tutustuu Akashiya Mokaan, vampyyriin, joka ihastuu Tsukunen veren makuun. Peläten elämänsä puolesta ja valmistauduttuaan jättämään koulun, Tsukune peruu aikeensa ihastuttuaan Mokaan ja päättää pysyä tämän kanssa akatemiassa. Vaikka Tsukunella ei ole omia erityisvoimia, hän jatkuvasti riskeeraa elämänsä puolustaakseen ystäviään. Myöhemmin hän saa vampyyrimaisia kykyjä Supervampyyri Mokalta joka on antanut hänelle verensä puraisun kautta, joiden ansiosta hän kykenee tasaväkisesti kohtaamaan lähes kaikki yliluonnolliset uhat. Näiden voimien käyttämisessä on kuitenkin riskinsä, sillä niiden liiallinen käyttö saattaa muuttaa Tsukunen pysyvästi ghouliksi, sieluttomaksi tappajaksi.
Vaikka Tsukune saattaa usein vaikuttaa tavalliselta ja hieman pelkurimaiselta, hänen halunsa puolustaa ystäviään saa muut seuraamaan ja kunnioittamaan häntä. Hän on myös hyvin huomaavainen ja ymmärtäväinen sekä osoittaa suurta rohkeutta auttaessaan muita.
Akashiya Moka (jap. 赤夜 萌香, Akashiya Moka)
Ääninäyttelijä: Nana Mizuki
Akashiya Moka on ensimmäinen Tsukunen kohtaama henkilö tämän astuttua hirviöiden alueelle. Poikkeuksellisen ystävällinen ja kiltti Moka on todellisuudessa vampyyri ja pitää Tsukunesta ja tämän veren mausta. Kun hänen kaulallaan roikkuva risti poistetaan, Mokan todellinen luonto tulee esiin hänen muuttuessa supervampyyriksi. Tässä muodossa Moka on kylmä ja ylimielinen, eli täysi vastakohta toisesta persoonastaan. Hän muistuttaakin usein Tsukunea olemaan ystävällinen "toiselle Mokalle". Huolimatta kylmästä luonteestaan, Supervampyyri Moka ei kuitenkaan ole täysin sydämmetön, ajan kanssa hän on oppinut kunnioittamaan Tsukunea ja muita ystäviään. Supervampyyri Moka on myös pelastanut Tsukunein antamalla hänelle vampyyrimaista vertaansa jolla Tsukune on liikakäyttöisesti muuttunut ghouliksi. Supervampyyri Moka käyttää Taekwondo-taistelutyyliä.

Sanomalehtikerho[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kurono Kurumu (jap. 黑乃 胡夢, Kurono Kurumu)
Ääninäyttelijä: Misato Fukuen
Kurumu Kurono on succubus ja todella kateellinen Mokan suosiosta, vaikka loppujen lopuksi pitääkin tätä ystävänään. Hän yrittää alkuun vietellä Tsukunen ja kaikki koulun miesoppilaat hurmaustaidoillaan, jotta voisi tehdä näistä orjiaan. Näin hän toivoo löytävänsä "kohtalonkumppaninsa", jotta voisi pelastaa katoavan lajinsa. Moka kuitenkin estää nämä suunnitelmat ja vampyyriksi muuttuneena päihittää Kurumun. Tsukunen suostuteltua vampyyri-Mokan säästämään Kurumun hengen, Kurumu ihastuu pelastajaansa ja päättää tämän olevan hänen "kohtalonkumppaninsa" liittyen kaksikkoon. Succubusin muodossaan Kurumun selästä kasvaa häntä, lepakon siivet ja terävät kynnet. Hän on myös melko voimakas ja kykeneekin kantamaan ystäviään lentäessään. Mangan ja animen edetessä hänen voimansa kasvavat edelleen, vaikkakin eri tavoin. Mangassa hän käyttää illuusioita korvaamaan heikot taistelukykynsä, mutta animessa hän on fyysisesti hyvin varteenotettava eikä omaa viehätysvoimansa lisäksi muita succubusten kykyjä. Kurumulla on myös uniikki vaisto vaarasta ja mangan toisella kaudella hän opiskelee noituuden perusteita.
Morioka Ginei (jap. 森丘 銀影, Morioka Gin'ei)
Ääninäyttelijä: Tomokazu Seki
Sanomalehtikerhon puheenjohtaja, Morioka Ginei on ihmissusi. Tavallisesti Giniksi kutsuttu Ginei on häpeleimätön tirkistelijä ja hetkellisesti Tsukunein vastustaja, mutta muuttuu pian tämän ja muiden nuorten opastajaksi. Vaikka Gin lopettaa suunnitelmansa, hän pysyy yhä kiinnostuneena Mokasta, vaikka tämä rakkaus onkin täysin yksipuolista. Työskennellessään kerhossa, hänellä on tapana jättää kaikki työ alaisilleen eikä osallistu itse edes lehden jakeluun. Tästä huolimatta Ginei osoittautuu lojaaliksi ystäväksi ja on tarjonnut ryhmälle auttavaa tietoa.
Täyden kuun aikaan Ginein ihmissuden kyvyt nousevat pisteeseen, missä hänen nopeutensa päihittää jopa Mokan supervampyyritilan. Hän on kuitenkin hyvin nopea myös tavallisesti ilmankin täyttä kuuta.

Musiikki[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rosario + Vampire[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Alkumusiikki:
Nana Mizuki"COSMIC LOVE" (jaksot 2-12)

Loppumusiikki:
Nana Mizuki"COSMIC LOVE" (jaksot 1 ja 13)
Nana Mizuki"Dancing in the Velvet Moon" (jaksot 2-12)

Hahmokohtaiset kappaleet:
Nana Mizuki"Akai Jounetsu (Red Passion)"
Nana Mizuki"Akai SWEET PEA (Red Sweet Pea)"
Misato Fukuen"Nagisa no Deka MELON (Big Melons on the Beach)"
Misato Fukuen"Toki ni Ai wa" (Time Will be as Love)"
Kimiko Koyama"MAGICAL ROMANCE"
Kimiko Koyama"DELICATE ni Suki Shite"

Rosario + Vampire Capu2[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Alkumusiikki:
Nana Mizuki – "DISCOTHEQUE"

Loppumusiikki:
Nana Mizuki – "Trinity Cross"