Rolf Peter Ollakka

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Rolf Ollakka (s. 3. joulukuuta 1970)[1] on suomalainen palkkasoturi, jota nousi julkisuuteen kesällä 1999, kun keskusrikospoliisi etsintäkuulutti hänet Kosovossa tapahtuneesta joukkotuhonnasta epäiltynä.[2] Hän on taistellut muun muassa Burmassa ja Kosovossa. Hän on kirjoittanut kokemuksistaan kirjan Suomalaisen palkkasotilaan tarina, jonka on kustantanut Gummerus vuonna 2000.[3]

Kirjassaan hän kirjoittaa muun muassa kokemuksistaan sotilaana Burmassa ja Kosovossa. Hän kertoo myös hakeneensa Ranskan muukalaislegioonaan suurin odotuksin. Ollakka kuitenkin pettyi ja väittää, että legioona ratsastaa historiallaan. "Se oli elämäni suurimpia pettymyksiä. Olin odottanut kunnon rääkkiä, koulutusta ja sotilaallista toimintaa, mutta koko legioona oli periaatteessa pullaa, kaakaota ja päänsilittelyä. Joskus 16-vuotiaana se olisi ollut sopiva paikka, muttei enää tuossa vaiheessa elämää", Ollakka kertoo.lähde?

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Rolf Peter Ollakka ru.creditreports.ee. Viitattu 18.5.2020. (venäjäksi)
  2. http://w3.verkkouutiset.fi/arkisto/Arkisto_1999/30.heinakuu/PALK3099.HTM
  3. Anna Mäkelä: Ammatti: sotilas. (Kirja-arvostelu.) Yliopisto, 2000, nro 20. Arkistokopio Internet Archivessa Viitattu 7.5.2017.
Tämä henkilöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.