Roger Allers

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Roger Allers
Roger Allers vuoden 2007 Annie Awards -gaalassa
Roger Allers vuoden 2007 Annie Awards -gaalassa
Syntymäaika 1949
Syntymäpaikka Rye, New York, Yhdysvallat
Aktiivisena 1970
Ammatti elokuvaohjaaja, käsikirjoittaja, storyboard-piirtäjä, animaattori
Puoliso Leslee Allers
Tunnetuimmat ohjaukset Leijonakuningas
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet
Ehdokkuudet

Oscar-ehdokkuus parhaasta lyhytanimaatiosta The Little Matchgirl, 2007

Roger Allers (s. 1949 Rye, New York[1]) on yhdysvaltalainen käsikirjoittaja ja ohjaaja, joka on työskennellyt useiden, etenkin Disneyn studioiden, animaatioelokuvien parissa niin animaattorina, käsikirjoittajana kuin ohjaajanakin. Hänen tunnetuin ohjaustyönsä on maailman toiseksi menestynein[2] animaatioelokuva Leijonakuningas, jonka hän ohjasi yhdessä Rob Minkoffin kanssa. Käsikirjoittajana Allers on toiminut muun muassa elokuvissa Oliver ja kumppanit, Pieni merenneito, Kaunotar ja hirviö ja Aladdin.

Allersin viimeisin pitkän elokuvan ohjaustyö on Karvakamut -tietokoneanimaatioelokuva, jonka maailman ensi-ilta oli 2006.

Vuonna 2007 Allers oli Oscar-ehdokkaana yhdessä tuottaja Don Hahnin kanssa parhaasta lyhytanimaatiosta tulkinnallaan H. C. Andersenin sadusta Pieni tulitikkutyttö (The Little Match Girl).

Allers toimi syyskuussa 2014[3] maailman ensi-iltansa saaneen Kahlil Gibran's The Prophet-elokuvan käsikirjoittajana sekä vastaavana ohjaajana. Elokuva perustuu Kahlil Gibranin samannimiseen vuonna 1923 ilmestyneeseen runoteokseen, ja koostuu kirjan eri luvuista, joista jokaisella on oma ohjaajansa eri puolilta maailmaa. Elokuvan yhtenä tuottajana toimi Salma Hayek.

Kahlil Gibran's The Prophet julkaistiin pienimuotoisella levityksellä vuoden 2015 aikana, Euroopassa Wild Bunchin ja Yhdysvalloissa GKIDS-levittäjien toimesta.[4] Elokuva julkaistaan digitaaliseen jakeluun 19. tammikuuta 2016 ja DVD:nä/Blu-rayna 2. helmikuuta 2016.[5]

Filmografia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ohjaajana[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Käsikirjoittajana[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä elokuvaohjaajaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.