Robert Williams Wood

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Robert Williams Wood
Robert Williams Wood.png
Henkilötiedot
Syntynyt2. toukokuuta 1868
Concord, Massachusetts, Yhdysvallat
Kuollut11. elokuuta 1955
Amityville, New York, Yhdysvallat
Kansalaisuus Yhdysvallat Yhdysvaltalainen
Koulutus ja ura
Tutkinnot Harvardin yliopisto
Instituutti Johns Hopkinsin yliopisto
Tutkimusalue Fysiikka
Palkinnot Rumford -palkinto (1909)
Matteucci -mitali (1918)
Rumford -mitali (1938)
Henry Draper -mitali (1940)

Robert Williams Wood (2. toukokuuta 186811. elokuuta 1955) oli yhdysvaltalainen fyysikko. Hänet tunnetaan ehkä parhaiten siitä, että hän epäili ranskalaisen René Prosper Blondlot'n löytämiä ja tuhansien fyysikoiden varmentamia N-säteitä. Nature-lehti lähetti Woodin tutkimaan uudenlaisia säteitä ja Wood tuli tulokseen, että säteet ovat vain harhakuva.[1]

Elämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Wood syntyi Concordin kylässä Massachusettsissa vuonna 1868. Vuonna 1891 Woodista tuli kandidaatti (B.A.) Harvardin yliopistosta. Tämän jälkeen hän opiskeli myös Johns Hopkinsin yliopistossa, Chicagon yliopistossa sekä Berliinin yliopistossa[2], muttei koskaan tullut tohtoriksi.[3] Wood opetti Wisconsisin yliopistossa ja neljä vuotta myöhemmin, vuonna 1901, hänestä tuli kokeellisen fysiikan professori Johns Hopkinsin yliopistoon ja vuonna 1938 emeritus professori.

Wood kuoli vuonna 1955.

Työ[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Wood keskittyi työssään optiikkaan ja spektroskopiaan, mistä hän on myös kansainvälisesti tunnettu. Hän teki myös monia useiden eri alojen keksintöjä. Yksi tällainen keksintö on niin sanottu musta valo, joka tunnetaan myös nimellä Woodin valo.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]