Robert John Bardo

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Robert John Bardo (s. 2. tammikuuta 1970) on yhdysvaltalainen mies, joka murhasi näyttelijä Rebecca Schaefferin tämän kotona 18. heinäkuuta 1989. Bardo oli vainonnut Schaefferia jo useamman vuoden ennen murhaa.

Bardo oli aikaisemmin vainonnut Samantha Smithiä, Debbie Gibsonia, Madonnaa, Dyan Cannonia ja Tiffanyä, kunnes hän vuonna 1986 otti kohteekseen Rebecca Schaefferin. Bardo yritti muun muassa kaksi kertaa päästä Schaefferin tähdittämän tv-sarjan My Sister Samin kuvauspaikalle siinä onnistumatta.

Bardo päätti murhata Schaefferin nähtyään elokuvan Kohtauksia luokkataistelusta Beverly Hillsissä (Scenes from the Class Struggle in Beverly Hills). Elokuvassa Schaefferin esittämä roolihahmo harrastaa seksiä pojan kanssa, ja tästä henkisesti häiriintynyt Bardo ei pitänyt.

Bardo maksoi 250 dollaria yksityisetsivälle, jotta tämä selvittäisi hänelle Schaefferin kotiosoitteen, mikä oli laillista tuohon aikaan. Bardo meni pistoolin kanssa Schaefferin kotiovelle Los Angelesissa 18. heinäkuuta 1989 ja soitti ovikelloa. Bardo pyysi nimikirjoitusta ja sen saatuaan poistui paikalta. Hän palasi myöhemmin takaisin ja soitti uudestaan ovikelloa. Kun Schaeffer avasi oven, Bardo ampui häntä lähietäisyydeltä sydämeen. Bardo pakeni paikalta, mutta hänet saatiin kiinni seuraavana päivänä moottoritieltä kun hän yritti jättäytyä auton alle.

Bardo tuomittiin elinikäiseen vankeusrangaistukseen ilman mahdollisuutta ehdonalaiseen vapauteen.

Tapauksen johdosta Kaliforniassa säädettiin laki, jonka mukaan paikallinen ajoneuvohallintokeskus Department of Motor Vehicles ei saa luovuttaa ihmisten kotiosoitteita.

Bardo joutui väkivaltaisen hyökkäyksen kohteeksi Kalifornian Mule Creek State Prisonissa 27. heinäkuuta 2007. Eräs vanki puukotti Bardoa yksitoista kertaa tämän ollessa matkalla aamiaiselle. Puukottaja oli viranomaisten mukaan tuomittu toisen asteen murhasta elinkautiseen vankeuteen, josta olisi mahdollista anoa ehdonalaiseen pääsyä 82 vuoden jälkeen.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]