Robert Guillaume

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Robert Guillaume 1980

Robert Peter Williams eli Guillaume (s. 30. marraskuuta 1927) on yhdysvaltalainen teatteri- ja televisiorooleistaan tunnetuksi tullut näyttelijä. Hän esitti Benson DuBoisia sarjoissa Kupla ja Benson.

Guillaume syntyi St. Louisissa, Missourissa, ja opiskeli St. Louisin ja Washingtonin yliopistoissa. Hän suoritti myös armeijan ennen näyttelijänuran alkamistaan. Hän teki Broadway-debyyttinsä vuonna 1961. Hän on voittanut kaksi Emmy-palkintoa vuosina 1979 ja 1985 ja ollut lisäksi mm. Golden Globe- ja Tony-ehdokkaana.

Guillaumella on ajoittain ollut rooleja myös elokuvissa, kuten Wanted: Dead or Alivessa Philmore Walkerina ja Big Fishissä tohtori Bennettinä. Hän ja hänen ensimmäinen vaimonsa Marlene Williams erosivat vuonna 1983; liitosta oli syntynyt kaksi poikaa. Vuonna 1984 hän meni uusiin naimisiin Donna Brown Guillaumen kanssa. Heille syntyi vuonna 1990 tytär Rachel. Samana vuonna toinen pojista menehtyi 32-vuotiaana AIDS:iin.

Guillaume toipui lievästä aivoverenkiertohäiriöstä, jonka hän koki 14. tammikuuta 1999 erään Sports Night -sarjan jakson kuvausten ollessa käynnissä. Hänellä on tähdet Hollywood ja St. Louis Walk of Fameissa.

Guillaume tunnetaan myös ääninäyttelijänä: hän oli Leijonakuninkaan ja sen jatko-osien Rafiki sekä Half-Life 2 -pelin Eli Vance. Jälkimmäisestä hänelle on myönnetty vuonna 2005 Interactive Achievement Award.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä näyttelijään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.