Robert Conquest

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Robert Conquest (vasemmalla), Aretha Franklin ja Alan Greenspan vastaanottamassa Presidential Medal of Freedomia vuonna 2005.

George Robert Ackworth Conquest (s. 15. heinäkuuta 1917) on brittiläinen historiantutkija. Hän on tullut kansainvälisesti tunnetuksi tietoteoksellaan The Great Terror: Stalin's Purge of the Thirties (1968), joka kuvaa Stalinin vainoja 1930-luvulla. Hän on kirjoittanut useita muitakin kommunismi- ja neuvostoaiheisia tietokirjoja.

Conquest syntyi Malvernissa, Worcestershiressa, yhdysvaltalaisen liikemiesisän ja englantilaisen äidin pojaksi. Hän on ollut British Academyn jäsen vuodesta 1994, vaikka hän on elänyt jo 1980-luvun alusta lähtien työnsä takia Yhdysvalloissa. Hänen myöhemmistä julkaisuistaan tunnetuimpia on The Harvest of Sorrow: Soviet Collectivisation and the Terror-Famine (1986).

Conquestista tehtiin vuonna 1996 Pyhän Mikaelin ja Pyhän Yrjön ritarikunnan jäsen. Hän kuuluu Royal Society of Literatureen ja Yhdysvaltain taide- ja tiedeakatemiaan. Presidentti George W. Bush myönsi hänelle marraskuussa 2005 Presidential Medal of Freedomin.

Conquest on kirjoittanut tietokirjojen lisäksi muun muassa runoutta. Hän liittyi aikoinaan itse (1937) kommunistiseen puolueeseen.[1]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä tieteenharjoittajaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.