Robert Conquest

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Robert Conquest

George Robert Ackworth Conquest (15. heinäkuuta 1917 Malvern, Worcestershire, Englanti3. elokuuta 2015 Palo Alto, Kalifornia, Yhdysvallat[1]) oli brittiläinen historiantutkija. Hän tuli kansainvälisesti tunnetuksi tietoteoksellaan The Great Terror: Stalin’s Purge of the Thirties (1968), joka kuvaa Stalinin vainoja 1930-luvulla. Hän kirjoitti useita muitakin kommunismi- ja neuvostoaiheisia tietokirjoja.

Conquest syntyi Malvernissa, Worcestershiressa, yhdysvaltalaisen liikemiesisän ja englantilaisen äidin pojaksi. Hän oli British Academyn jäsen vuodesta 1994, vaikka hän asui jo 1980-luvun alusta lähtien työnsä takia Yhdysvalloissa. Hänen myöhemmistä julkaisuistaan tunnetuimpia on The Harvest of Sorrow: Soviet Collectivisation and the Terror-Famine (1986).

Conquestista tehtiin vuonna 1996 Pyhän Mikaelin ja Pyhän Yrjön ritarikunnan jäsen. Hän kuului Royal Society of Literatureen ja Yhdysvaltain taide- ja tiedeakatemiaan. Presidentti George W. Bush myönsi hänelle marraskuussa 2005 Presidential Medal of Freedomin.

Conquest kirjoitti tietokirjojen lisäksi muun muassa runoutta. Hän liittyi aikoinaan itse (1937) kommunistiseen puolueeseen.[2]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Cronin, Brenda & Cullison, Alan: Robert Conquest, Seminal Historian of Soviet Misrule, Dies at 98 The Wall Street Journal. 4.8.2015. Viitattu 5.8.2015. (englanniksi)
  2. Scourge and poet
Tämä tieteilijään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.