Robert Beltran

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Robert Beltran
Beltran at SFX2007 8-24-07 (cropped).jpg
Henkilötiedot
Koko nimi Robert Adame Beltran
Syntynyt19. marraskuuta 1953 (ikä 68)
Bakersfield, Kalifornia, Yhdysvallat
Ammatti näyttelijä
Näyttelijä
Aktiivisena 1981–
Merkittävät roolit “ Arcadio 'Kayo' Ramos ”
Lone Wolf McQuade
“komentaja Chakotay”
Star Trek: Voyager
“Frank Sturgis”
Nixon
Aiheesta muualla
www.robertbeltran.com
IMDb

Robert Adame Beltran (s. 19. marraskuuta 1953 Bakersfield, Kalifornia, Yhdysvallat) on amerikkalainen näyttelijä. Hänen tunnetuin roolinsa on ollut komentaja Chakotay televisiosarjassa Star Trek: Voyager.

Tausta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Beltranin vanhemmat ovat meksikolaisia. Hänellä on seitsemän veljeä sekä kaksi siskoa. Samasta sisarusparvesta on lähtöisin myös tunnettu jazz-muusikko Louie Cruz Beltran. Robert Beltran kävi Etelä-Bakersfieldin high schoolia sekä Bakersfieldin yliopistoa.

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Beltran valmistui Kalifornian yliopistosta. Vuodesta 1979 lähtien hän on näytellyt teatterissa sekä elokuvissa. Beltranin ensimmäinen elokuvarooli oli vuonna 1981 elokuvassa Zoot Suit.

Hänen ehkä tunnetuin roolinsa on tieteistelevisiosarjassa Star Trek: Voyager, jossa hän näytteli vuodesta 1995 aina vuoteen 2001 asti.

Robert Beltran voitti Golden Eagle -palkinnon sivuosastaan edellä mainitussa Star Trek -sarjassa. Lisäksi hänellä on kaksi ehdokkuutta pienempiin palkintoihin.

Beltran kuuluu myös etelälosangelesilaiseen teatteriryhmään nimeltä Classical Theater Lab. Kyseisessä ryhmässä hän tuotti, ohjasi sekä näytteli pääroolin 1997. Näytelmän nimi oli Hamlet.

Muu ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Robert Beltran on juontanut/isännöinyt vuosina 1998–2001 gaalaa, joka kerää rahaa Down Sydrome -järjestölle Los Angelesissa (DSALA). Gaalassa on esiintynyt muitakin Star Trek -näyttelijöitä. USA Today -lehden mukaan tuona aikana (1998–2001) järjestö keräsi 50 000 dollaria hyväntekeväisyyteen.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]