Robert Behnken

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Robert L. Behnken
Robert Behnken.jpg
astronautti
Kansalaisuus yhdysvaltalainen
Syntynyt 28. heinäkuuta 1970 (ikä 47)
Creve Coeur, Saint Louis,
Missouri, USA
Toinen ammatti testi-insinööri
Arvo everstiluutnantti, USAF
Aika avaruudessa 29 pv. 12 h 17 min.
Valinta 2000 NASAn astronauttiryhmä
Lennot STS-123, STS-130
Lennon tunnus STS-123 Patch.svg STS-130 patch.png

Robert Louis "Bob" Behnken (s. 28. heinäkuuta 1970 Creve Coeur, Saint Louis, Missouri, Yhdysvallat) on yhdysvaltalainen insinööri, Yhdysvaltain ilmavoimien everstiluutnantti ja NASAn astronautti. Behnkenillä on koneenrakennuksen tohtorintutkinto. Hän osallistui tehtäväspesialistina avaruussukkulalennolle STS-123 Endeavour maaliskuussa 2008. Behnken osallistui sukkulalennolle STS-130 tehtäväspesialistina.

Behnken on naimisissa yhdysvaltalaisen astronautin Katherine Megan McArthurin kanssa.[1]

Koulutus ja ura ilmavoimissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Behnken suoritti koneenrakennuksen tohtorintutkinnon California Institute of Technologyssa vuonna 1997. Hän on erikoistunut epälineaarisiin ohjausjärjestelmiin. Behnken toimi ilmavoimien opiskelijana Washington University in St. Louisissa. Valmistuttuaan hän siirtyi aktiivipalvelukseen ilmavoimien Eglinin tukikohtaan Floridassa. Hän toimi teknisenä johtajana ja kehitysinsinöörinä uusien ammusten parissa. Behnken suoritti ilmavoimien koelentokoulun (USAF TPS) koelentoinsinöörin kurssin Edwardsin lentotukikohdassa Kaliforniassa. Valmistumisen jälkeen hän osallistui F-22 Raptorin testiohjelmaan ja toimi erikoisprojektien testijohtajana. Hän on lentänyt yli 780 tuntia 25 erilaisella lentokoneella.

Ura NASAssa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Behnken valittiin NASAn astronauttikoulutukseen heinäkuussa 2000. Hän aloitti koulutuksen elokuussa 2000. 18 kuukautta kestäneen koulutuksen jälkeen hänet nimitettiin Kennedy Space Centeriin sukkulan nousun ja laskun teknisiin tukitehtäviin. Hän osallistui tehtäväspesialistina sukkulallennolle STS-123 Endeavour 11. maaliskuuta – 27. maaliskuuta 2008. Hän vietti 378 tuntia avaruudessa, joista 19 tuntia avaruuskävelyllä. Behnken osallistui helmikuussa 2010 tehtäväspesialistina sukkulalennolle STS-130.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:Robert L. Behnken