Ritchie Valens

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Richard Steven Valenzuela
HollyMonument.jpg
Buddy Hollyn, Richie Valensin, ja J.P. Richardsonin (“The Big Bopper”) muistomerkki lento-onnettomuuden tapahtumapaikalla.
Syntynyt 13. toukokuuta 1941 Los AngelesKalifornia
Kuollut 3. helmikuuta 1959 Clear Lake (17 vuotta)
Taiteilijanimet Ritchie Valens

Richard Steven Valenzuela eli taiteilijanimeltään Ritchie Valens (13. toukokuuta 1941 Los Angeles, Kalifornia3. helmikuuta 1959 Clear Lake, Iowa) oli amerikkalainen rock-musiikin pioneeri ja ensimmäinen latinalaisamerikkalainen rock-tähti Yhdysvalloissa. Ritchie Valensin ura ammattimuusikkona kesti vain kahdeksan kuukautta, jona aikana hän ehti levyttää 1950-luvun rockin kuuluisimpiin äänityksiin kuuluvat kappaleet "Come On, Let's Go", "Framed", "Donna" ja "La Bamba". La Bamba on myös vuonna 1987 valmistuneen Valensin elämästä kertovan elokuvan nimi. Ritchie Valens otettiin Rock and Roll Hall of Fameen vuonna 2001.

Richie Valens kuoli traagisessa lento-onnettomuudessa, jossa menehtyivät myös muusikot Buddy Holly ja J.P. "The Big Bopper" Richardson. Don McLean kuvasi kyseisiä helmikuun 3. päivän tapahtumia vuonna 1971 levytetyssä kappaleessaan American Pie sanoilla "The Day the Music Died" (päivä, jolloin musiikki kuoli). Valens pelkäsi lentokoneella lentämistä, ja ironista onkin, että hän menehtyi toisella lentomatkallaan.lähde?

Turman syy oli pilotin virheellinen toiminta.[1]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]