Riskitekijä

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Riskitekijä
Small Steps
Alkuperäisteos
Kirjailija Louis Sachar
Kansitaiteilija Amy Guip
Kieli englanti
Genre Lasten- ja nuortenkirjallisuus
Julkaistu 2006
Ulkoasu Carla Sachar
Suomennos
Suomentaja Suvi Mikkola
Kustantaja Otava
Sivumäärä 252
ISBN 951-1-20495-5
Edeltävä Paahde
Nuvola apps bookcase.svg
Löydä lisää kirjojaKirjallisuuden teemasivulta

Riskitekijä (Small Steps) on Louis Sacharin vuonna 2006 kirjoittama romaani, joka on itsenäistä jatkoa Paahde-romaanille.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Pahojen poikien rangaistusleiriltä palannut Kainalo, eli Theodore Johnson, yrittää päästä uudelleen osaksi yhteiskuntaa, ja on saanut töitä Raincreekin kastelu- ja maisemasuunnittelusta pomonaan Jack Dunlevy. Kaikki eivät kuitenkaan näytä uskovan, että hän olisi muuttunut, eikä enää ole se sama väkivaltainen musta nuorimies, ei edes hänen oma äitinsä.

Kainalo on täysin tyytyväinen omaan elämäänsä, hänellä menee suhteellisen hyvin. Kainalon ystävällä Röntgenillä on kuitenkin hieno ehdotus, ainakin omasta mielestään: pop-tähti Kaira DeLeon (oma nimi Kathy Spears) on tulossa pitämään keikan heidän kaupunkiinsa ja he voisivat trokata lippuja myyden niitä rikkaille valkoisille ja näin ansaita paljon rahaa.

Monien vaikeuksien jälkeen kaikki näyttää sujuvan loppujen lopuksi hyvin, liput menevät hyvin kaupaksi. Kainalo pyytää Röntgeniä olemaan myymättä kahta viimeistä lippua, sillä hän haluaa viedä naapurissa olevan CP-vammaisen ystävänsä Ginnyn konserttiin. Röntgen kuitenkin myy liput ja antaa Kainalolle niistä vahingossa vain kopiot. Lippujen tarkastuksessa he jäävät kiinni ja Ginny saa kohtauksen. He kuitenkin pääsevät katsomaan konsertin, sillä yksi niistä harvoista, jotka luottavat Kainaloon, on pormestari ja hän sattuu olemaan myös paikalla. Melu saa Kairan tulemaan katsomaan, mikä on tilanne ja hän järjestää heille konserttiin paremmat paikat kuin voisi toivoa. Kaira on nimittäin yksinäinen huolimatta siitä kaikesta mitä hänellä on ympärillään, ja hän toivoisi saavan heistä ensimmäiset ystävänsä.[1]

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Louis Sachar: Riskitekijä. (Small Steps). Otava. ISBN 951-1-20495-5.
Tämä kirjaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.