Rick Medlocke

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Rickey Medlocke

Rick (Rickey) Medlocke (17. helmikuuta 1950 Jacksonville, Florida, Yhdysvallat) on amerikkalainen kitaristi-laulaja, joka parhaiten muistetaan Blackfoot-yhtyeen keulahahmona. Tällä hetkellä hän on Lynyrd Skynyrd-yhtyeen kitaristi.

Lapsuus ja nuoruus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Medlocke aloitti esiintyjän uransa jo 3-vuotiaana[1]. Hänen isoisänsä, bluegrass-muusikko Shorty Medlocke opetti hänet soittamaan banjoa ja myöhemmin Rick siirtyi kitaraan ja soitti myös rumpuja Shortyn yhtyeessä 8-vuotiaana[1]. Hän omasi myös hyvän lauluäänen ja opetteli soittamaan kitaraa ja laulamaan yhtäaikaa[1].

Blackfoot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuonna 1969 Medlocke perusti ystäviensä kanssa hard rock-vaikutteisen southern rock-yhtye Blackfootin, joka nousi suosioon 1970-1980-luvun taitteessa "Train Train"- ja "Fly Away"-hiteillä sekä albumeilla kuten Strikes ja Marauder. Vuosikymmenen puolivälissä suosio hiipui ja yhtye hajosi. Vuodet 1987-1996 Medlocke pyöritti yhtyettä vaihtelevilla muusikoilla tehden vielä kolme albumia. 2000-luvulla Blackfoot on kasattu uudelleen ilman Medlockea.

Lynyrd Skynyrd[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Medlocke liittyi Lynyrd Skynyrdiin ensimmäisen kerran jo vuonna 1971 rumpaliksi, mutta erosi kuitenkin jo vuoden jälkeen. Hän halusi toimia kitaristina ja perusti Blackfootin uudelleen. Vuonna 1996 Gary Rossington kutsui hänet yhtyeeseen kitaristiksi edesmenneen Allen Collinsin korvaajaksi ja Medlocke on ollut yhtyeessä siitä lähtien.

Näyttelijän ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rick Medlocke on harrastanut näyttelemistä jo kouluajoista lähtien[1]. Vuonna 2000 hän oli mukana William Shatnerin elokuvassa Groom Lake[1]. Hän on myös ollut mukana TV:ssä ja eri mainoksissa[1].

Muuta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Medlocke kärsi lapsuudessaan kroonisista keuhkovaivoista ja hänen toinen keuhkonsa on poistettu[2].

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]