Rich Piana

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Rich Piana (oikealla) ja Con Demetriou vuonna 2013.

Richard Eugene Piana (26. syyskuuta 197025. elokuuta 2017) oli yhdysvaltalainen kehonrakentaja ja liikemies. Hän voitti International Federation of Bodybuilders (IFBB) Mr. Teen California -kilpailun vuonna 1989, IFBB Mr. California -kilpailun 1998 sekä National Physique Committee (NPC) -kilpailut vuosina 2003 ja 2009.

Piana omisti oman lisäravinneketjun nimeltään Rich Piana: 5% Nutrition. Hän on julkisesti myöntänyt käyttäneensä anabolisia steroideja sekä puhunut niiden käytöstä omien kokemusten pohjalta valistusmielessä. Hänellä oli myös paljon seuraajia YouTubessa räiskyvän persoonansa sekä näyttävän kehonsa vuoksi.

Rich Piana kuoli 46-vuotiaana, kaksi viikkoa koomaan vaipumisen jälkeen. Ruumiinavauksessa selvisi, että sydän oli laajentunut ja mies sairasti sepelvaltimotautia. Lisäksi oli viitteitä lääkkeiden väärinkäytöstä. Piana oli myöntänyt käyttäneensä steroideja koko 25 vuotta kestäneen uransa.[1]

Piana piti videoblogia. Hänen videonsa pitivät sisällään motivaatiopuheita, henkilökohtaisia tarinoita, treenausmontaaseja sekä katsauksia hänen elämäänsä. Videoiden sanoma oli, että vain 5% ihmisistä olisi valmiita tekemään mitä vain unelmiensa saavuttamiseksi.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]