Revathi

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Revathi
Henkilötiedot
Koko nimi Asha Kelunni
Syntynyt8. heinäkuuta 1966 (ikä 57)
Cochin, Kerala, Intia
Ammatti näyttelijä
elokuvaohjaaja
Puoliso Suresh Chandra Menon
(vih. 1986; ero 2013)
Lapset 1
Näyttelijä
Aktiivisena 1980–
Aiheesta muualla
www.revathy.com
IMDb
AllMovie

Asha Kelunni (s. 8. heinäkuuta 1966 Cochin, Kerala, Intia),[1][2] tunnetaan paremmin taiteilijanimellään Revathi, on intialainen elokuvanäyttelijä ja -ohjaaja, joka tunnetaan pääasiassa tamilin- ja malajalaminkielisistä elokuvista. Hän on voittanut useita tunnustuksia, mukaan lukien National Film Awards -palkinnot kolmessa eri kategoriassa ja kuusi Filmfare Awards South -palkintoa.

Revathi oli ainoa eteläintialainen 1980- ja 1990-luvun näyttelijä, joka voitti Filmfaren parhaan naispääosan palkinnon tamilin, telugun ja malajalamin kielillä, mukaan lukien kolme peräkkäistä voittoa tamilin kielellä. Elokuvien lisäksi Revathi on ollut mukana useissa yhteiskunnallisissa järjestöissä, joista merkittävimpiä ovat Banyan, Ability Foundation, Tanker Foundation ja Vidyasagar, ja on myös toiminut jäsenenä useilla elokuvafestivaaleilla, mukaan lukien Chennain kansainväliset elokuvajuhlat ja Intian kansainväliset elokuvajuhlat.

Yksityiselämä

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Revathi meni naimisiin elokuvaaja ja ohjaaja Suresh Chandra Menonin kanssa vuonna 1986. Pariskunnalla ei ollut lapsia. Heidän välisten eroavuuksien seurauksena he alkoivat kuitenkin elää erillään vuodesta 2005, ja Chennain perheoikeus myönsi heille avioeron 23. huhtikuuta 2013.

Revathi sai koeputkihedelmöityksen avulla tyttären vuonna 2013.[2]

Valikoitu filmografia

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
  1. Happy Birthday Revathi: ’Kilukkam’ to ’Virus’, five popular Malayalam films of the star you must watch right away The Times of India. 8.7.2020. Viitattu 23.4.2021. (englanniksi)
  2. a b Akella, Bhavana: Dad’s the word! Deccan Chronicle. 18.6.2017. Viitattu 23.4.2021. (englanniksi)

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
  • Revathi Internet Movie Databasessa. (englanniksi)
  • Revathi Allmoviessa (englanniksi)