Respect – The Unity Coalition

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Puolueen logo

Respect – The Unity Coalition oli tammikuussa 2004 perustettu Englannissa ja Walesissa toiminut vasemmistolainen puolue. Nimi "Respect" (suom. kunnioitus) on itse asiassa akronyymi sanoista Respect, Equality, Socialism, Peace, Environmentalism, Community ja Trade Unionism (kunnioitus, tasa-arvo, sosialismi, rauha, ympäristönsuojelu, yhteisö ja ammattiyhdistystoiminta). Puolueen johtajana oli 2005–2012 Salma Yaqoob.

Puolueen ainoa parlamenttiedustaja on ollut George Galloway, joka erotettiin työväenpuolueesta vuonna 2003 ja osallistui sen jälkeen Respectin perustamiseen. Puolue sai vuoden 2006 kunnallisvaaleissa 16 valtuutettua.

Galloway ja Yaqoob tukijoineen, joihin kuuluivat lähes kaikki valtuutetut, järjestivät syksyllä 2007 puolueen puoluekokouksen aikaan oman Respect Renewal -kokouksensa. Gallowayn kannattajat osallistuivat omalla listallaan vuoden 2008 Lontoon vaaleihin. Lisäksi osa aktivisteista osallistui vaaleihin Left List -vaalilistallta, jota tuli myöhemmin Left Alternative -puolue.

Puolueen toiminta hiipui vuoden 2008 jälkeen ja se lakkautettiin 2016.