Resident Evil (televisiosarja)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Resident Evil
Tyyli

Kauhu
Toiminta

Zombie Apocalypse
Kestoaika 46-63 min.
Luoja(t) Andrew Dabb
Pääosissa Ella Balinska
Tamara Smart
Siena Agudong
Adeline Rudolph
Paola Núñez
Lance Reddick
Alkuperämaa  Yhdysvallat
Alkuperäiskieli englanti
Verkko Yhdysvallat Netflix
Suomi Netflix
Esitetty Yhdysvallat 14. heinäkuuta 2022 – jatkuu
 –
Tuotantokausia 1
Jaksoja 8
Ikäraja Kuvaohjelman ikäraja 18
Tuotanto
Tuottaja(t) Martin Moszkowicz
Vastaava(t) tuottaja(t) Andrew Dabb
Mary Leah Sutton
Oliver Berben
Robert Kulzer
Bronwen Hughes
Tuotantoyhtiö(t) Amalgamated Nonsense
Constantin Television
Edeltäjä Resident Evil
Aiheesta muualla
IMDb

Resident Evil on Andrew Dabbin Netflixille kehittämä amerikkalainen toimintakauhujen suoratoistotelevisiosarja. Löyhästi Capcomin samannimiseen videopelisarjaan perustuva sarjan toinen televisiosovitus animaatiominisarjan Infinite Darkness (2021) jälkeen ja kolmas live-action-sovitus saman elokuvasarjan jälkeen. nimi ja uudelleenkäynnistyselokuva Tervetuloa Raccoon Cityyn (2021). Sarja sijoittuu omaan universumiinsa, mutta sen taustana ja perustana on videopelisarjan tarina.

Sarjassa esiintyy yhtye, jota johtaa Lance Reddick Albert Weskerin klooneina, Ella Balinska ja Adeline Rudolph Weskerin lapsina, Tamara Smart ja Siena Agudong tyttärien nuorempana itsenä ja Paola Núñez James Marcuksen tyttärenä Evelyninä. Se vuorottelee kahden aikajanan välillä: Jade ja Billie Wesker heidän päiviensä aikana New Raccoon Cityssä, jossa he löytävät isänsä ja Umbrella Corporationin synkät salaisuudet, ja 14 vuoden kuluttua tulevaisuudessa, jolloin Jade yrittää selviytyä maailman lopusta.


Vuonna 2019 Netflix aloitti kehitystyön tuotantoyhtiönä Constantin Filmin, elokuvasarjan aiemmin tuottaneen oikeudenomistajan kanssa. Sarja julkistettiin virallisesti vuonna 2020, ja se oli vihreä valo kahdeksan jakson sarjana, ja jokainen jakso oli tunnin mittainen. Dabb palkattiin showrunneriksi useiden muiden Netflix-projektien rinnalle. COVID-19-pandemian aiheuttamien viivästysten vuoksi tuotanto viivästyi kahdeksan kuukautta helmikuusta heinäkuuhun 2021. Resident Evil sai ensi-iltansa 14. heinäkuuta 2022, ja kriitikot saivat ristiriitaisia ​​arvosteluja.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sarjan pääjuoni jakautuu kahdelle aikapisteelle – 2022 ja 2036, noin 14 vuoden erolla. "Menneinen" juoni käsittelee 14-vuotiaiden kaksosten Billien ja Jaden, tohtori Albert Weskerin lasten, kamppailua, jotka tulivat epäilyttävistä olosuhteista. Heidän elämänsä saa dramaattisen käänteen, kun Albert saa johtoaseman vaikeuksissa olevasta Umbrella Corporationista, joka työllisti hänet aikoinaan, ja he muuttavat Umbrellan suunniteltuun yhteisöön New Raccoon Cityyn (afrikaans: Nuwe Wasbeer Stad). Siellä kaksi tyttöä törmäävät synkkiin salaisuuksiin alkuperänsä ja Umbrellan synkän perinnön takana, kun taas heidän isänsä koordinoi vastausta T-virukseksi kutsutun retrovirusbioaseen puhkeamiseen.

Vuonna 2036 "nykyhetkellä" T-virus on vähentänyt ihmissivilisaation 300 miljoonaan pakolaiseen, jotka asuvat muurien ympäröimissä kaupunkivaltioissa ja muissa siirtokunnissa, joita ympäröivät kuusi miljardia "nollaa", jotka sairastivat taudin ja joista tuli kannibaalimutanttien vaeltelevia ryhmiä. Maailman tehokkain jäljellä oleva organisaatio on Umbrella Corporation, jota tukee sen sotilaallinen arsenaali ja joka etsii maailmanlaajuista Jadea.

Näyttelijät ja hahmot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Päähenkilöt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Ella Balinska esittää Jade Weskeria
  • Adeline Rudolph esittää Billie Weskeria
  • Paola Núñez esittää Evelyn Marcusia
  • Lance Reddick esittää Albert Weskeria, Jaden ja Millien isää
    • Albert "Bert" Weskeria, Jaden ja Billien sietää ja Alin veljeä
    • Albert "Alby" Weskeria, Alin ja Bertin kuollutta veljeä
    • Albert Weskeria, rogue Umbrella-operaattoria, joka loi useita klooneja itsestään

Toistuvat henkilöt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jaksot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kausi 1 (2022)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: 1. tuotantokausi
Jakso Nimi (USA) Nimi (Suomi)
101 Welcome to New Raccoon City Tervetuloa Uuteen Raccoon Cityyn
102 The Devil You Know Paholainen Jonka Tunnet
103 The Light Valo
104 The Turn Vuoro
105 Home Movies Kotielokuvat
106 Someone's Little Girl Jonkun Pikku Tyttö
107 Parasite Loinen
108 Revelations Paljastuksia