Renkaita vedessä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Renkaita vedessä
Kings Row
Ohjaaja Sam Wood
Käsikirjoittaja Casey Robinson
Perustuu Henry Bellamannin kirjaan
Tuottaja Hal B. Wallis
Säveltäjä Erich Wolfgang Korngold
Kuvaaja James Wong Howe
Leikkaaja Ralph Dawson
Tuotantosuunnittelija William Cameron Menzies
Pääosat
Valmistustiedot
Valmistusmaa Yhdysvallat
Tuotantoyhtiö Warner Brothers
Levittäjä Warner Bros.
Netflix
Ensi-ilta 1942
Kesto 127 min
Alkuperäiskieli englanti
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet
AllMovie

Renkaita vedessä (Kings Row) on vuonna 1942 julkaistu draamaelokuva, jonka on ohjannut Sam Wood. Tarina kertoo aikuisiksi kasvavista nuorista, jotka asuvat pienessä kaupungissa ja joilla on synkkiä salaisuuksia ja traagisia kokemuksia.

Elokuva perustuu Henry Bellamannin bestseller-romaaniin. Elokuvan pääosia näyttelevät Ronald Reagan, Ann Sheridan, Robert Cummings, Betty Field, Charles Coburn ja Claude Rains.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pikkukaupungissa varttuneet parhaat ystävykset Parris (Cummings) ja Drake (Reagan) joutuvat erilleen, kun Parris lähtee Eurooppaan opiskelemaan psykiatriksi ja hulivili Drake jää kotikaupunkiinsa, jossa joutuu pettymään rakkaudessa.[1]

Arvosteluja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Helsingin Sanomien televisiosivulla vuonna 1982 Mikael Fränti piti elokuvaa myönteisenä yllätyksenä, joka osoitti tuolloin Yhdysvaltain presidenttinä toimineen Ronald Reaganin näyttelijänkyvyt varsin hyviksi. Fränti näki elokuvan 1940-luvulle tyypillisenä ihmissuhdedraamana, jonka päähenkilöt käyvät sisäistä kamppailua uran ja ystävyyden sekä avioliiton ja itsenäisyyden välillä. Hän piti mielenkiintoisena uuden Euroopasta tulleen opin, psykoanalyysin, käsittelemistä elokuvassa.[1]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b Fränti, Mikael: Ronald Reaganin parhaita elokuvia. Helsingin Sanomat, 11.10.1982, s. 43. Näköislehti (maksullinen).
Tämä elokuviin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.