Rendsburgin rautatiesilta

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Rendsburgin rautatiesilta
Silta pohjoiselta rampilta nähtynä.
Silta pohjoiselta rampilta nähtynä.
Raiteita 2
Ylittää Kielin kanava
Sijainti Rendsburg, Schleswig-Holstein, Saksa
Siltatyyppi ristikkosilta
Pisin jänneväli 140 m
Pituus 2 486 m
Korkeus 68 m
Alituskorkeus 42 m
Korkeusrajoitus sillalla 40 m
Avattu liikenteelle 1913
Koordinaatit 54°17′36″N, 009°40′59″E
Lisää silta-artikkeleitaArkkitehtuurin teemasivulla

Rendsburgin rautatiesilta (saks. Rendsburger Hochbrücke) on rautatiesilta Saksassa, Tanskan ja Saksan välisellä rautatiellä, Hampurin ja Flensburgin välillä. Silta sijaitsee Schleswig-Holsteinin osavaltiossa, Rendsburgin ja Osterrönfeldin kuntien rajalla. Silta ylittää Kielin kanavan. Silta on kaikkiaan lähes 2,5 kilometriä pitkä teräsristikkosilta, jonka suurin korkeus on 68 metriä ja vapaa alituskorkeus kanavan kohdalla 42 metriä[1].

Silta on näyttävä korkeutensa ja rakenteensa ansiosta: pitkät rampit ja metallirakenteet hallitsevat Rendsburgin maisemaa. Sillan yli kulkeva rautatie tekee kanavan pohjoispuolella kanavan pohjoispuolella lähes täyden ympyrän, jotta rampin nousu saadaan pidettyä hyväksyttävänä ja radan korkeus laskettua ennen Rendsburgin rautatieasemaa.

Sillan alla kulkee rannalta toiselle köysirata, eräänlainen lossi. Se riippuu sillasta vaijereilla sillasta.

  1. Structurae - Hochbrücke Rendsburg (Rakennustekniikan ja rakenteiden web-sivusto) Structurae - Internationale Datenbank für Bauwerke und Bauingenieure. 2014. Wilhelm Ernst & Sohn Verlag. Viitattu 25.6.2014. (saksaksi), (englanniksi), (ranskaksi)

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]