Remy Zero

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Remy Zero on alabamalainen rockyhtye, joka toimi vuosina 1989–2003. Yhtyeen perustivat Cinjun Tate (laulu ja kitara), Shelby Tate (laulu, koskettimet ja kitara), Gregory Slay (rummut), Cedric Lemoyne (basso) ja Jeffrey Cain (kitara). Ennen kuin Remy Zero oli tehnyt yhtään täysimittaista albumia, Radiohead löysi heidän demonsa ja kutsui yhtyeen esiintymään The Bends -albuminsa kiertueelle. Tämän jälkeen Remy Zero muutti Alabamasta Los Angelesiin, jossa he tekivät esikoisalbuminsa Remy Zero (1996). Se ei kuitenkaan menestynyt kovinkaan hyvin. Sen jälkeen ilmestyivät albumit Villa Elaine (1998) ja The Golden Hum (2001), kunnes yhtye hajosi vuonna 2003.

Remy Zeron rumpali Gregory Slay menehtyi kystiseen fibroosiin 1. tammikuuta 2010, ja yhtye järjesti hänen muistokseen muutamia konsertteja ensimmäistä kertaa kahdeksaan vuoteen. Syksyllä julkaistiin myös EP-levy Remy Zero.

Remy Zeron kappaletta ”Save Me” käytettiin Smallville-televisiosarjan tunnusmusiikkina. Yhtye myös esiintyi sarjan ensimmäisen tuotantokauden päätösjaksossa.

Tämä musiikkiyhtyeeseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.