Reinhard Schwarzenberger

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Mitalit
Maa:  Itävalta
Miesten mäkihyppy
Olympiarenkaat Olympialaiset
Pronssia Pronssia Nagano 1998 joukkuemäki
MM-kilpailut
Pronssia Pronssia Ramsau 1999 joukkuemäki

Reinhard Schwarzenberger (s. 7. tammikuuta 1977 Saalfelden) on itävaltalainen entinen mäkihyppääjä.

Hän kuului pronssia joukkuemäessä voittaneeseen Itävallan joukkueeseen Naganon olympialaisissa 1998. Seuraavana vuonna Ramsaun MM-kisoista tuli pronssia niin ikään joukkuemäestä.

Ensimmäisen kerran Schwarzenberger kilpaili arvokisoissa Thunder Bayn MM-kilpailuissa 1995, joissa hän sijoittui suurmäessä seitsemänneksi, normaalimäessä 22:nneksi ja joukkuemäessä kuudenneksi. Naganon olympialaisissa hän oli suurmäessä seitsemäs ja normaalimäessä 12:s. Arvokisaura päättyi Ramsaun MM-kisoihin, joista saaliina oli joukkuepronssin lisäksi normaalimäen kymmenes ja suurmäen 13. sija.

Lentomäen MM-kilpailuissa Schwarzenberger oli 13:s Kulmissa 1996 ja 21:s Oberstdorfissa 1998. Maailmancupissa hän kilpaili 203 kertaa. Ainoat cupin voittonsa hän saavutti Keski-Euroopan mäkiviikolla oltuaan ykkönen Oberstdorfissa joulukuussa 1994 ensimmäisessä maailmancupin kilpailussaan sekä Garmisch-Partenkirchenissä tammikuussa 1996. Voittaessaan Oberstdorfin kisan hän oli vasta 17-vuotias ja sillä hetkellä kaikkien aikojen toiseksi nuorin mäkiviikon osakilpailuvoittaja (vain Toni Nieminen oli ollut nuorempi). Mäkiviikon kokonaiskilpailussa hän sijoittui talvella 1995–1996 kolmanneksi Jens Weißflogin ja Ari-Pekka Nikkolan jälkeen.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä urheilijaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.