Koordinaatit: 44.7°N, 10.63°E

Reggio nell’Emilia

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Reggio nell'Emilian siluettia
Piazza San Prospero

Reggio nell’Emilia on kaupunki Pohjois-Italiassa, Emilia-Romagnan alueella. Siellä asuu noin 140 000 asukasta ja se on Reggio Emilian provinssin keskusyhteisö. Kaupunkia kutsutaan myös nimellä Reggio Emilia. Kaupunkilaiset itse kutsuvat kaupunkia yksinkertaisesti Reggioksi. Joissakin muinaisissa kartoissa kaupunki esiintyy myös nimellä Reggio di Lombardia. Vanhakaupunki on muodoltaan kuusikulmainen, joka johtuu muinaisista muureista. Päärakennukset ovat peräisin 1500–1700-luvuilta. Yhteisön maaperä on täysin tasainen. Crostolo-virta kulkee alueen halki.

Kaupunki tunnetaan myös reggiolaisen pedagogiikan syntykaupunkina.

Reggio Emilia -pedagogiikka[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Reggio Emilia -pedagogiikan filosofia pohjautuu yhteisön arvoihin, joita ovat lasten ja aikuisten oikeus olla oman elämänsä tärkeitä toimijoita, moninaisuuden kunnioitus, demokratia ja osallisuus, oppiminen, leikki, ilo ja tunteet. Reggiolaista pedagogiikkaa kutsutaankin usein sadan kielen pedagogiikaksi.

Reggio Emilia -pedagogiikan tärkein työväline on pedagoginen dokumentointi ja tutkiminen. Lapsilähtöiset projekti- ja pienryhmätoiminnat ovat yleisiä tapoja toteuttaa reggiolaista pedagogiikkaa. Sen avulla päiväkotien ja koulujen lasten toiminta tehdään kaikille näkyväksi ja kaikkien reflektion ja suunnittelun pohjaksi. Lisäksi lapset voivat syventää kiinnostuksensa kohteita ja seurata oman kasvamisensa polkuja. Päivähoidon ja koulun työntekijät taas voivat dokumentoimisen ja tutkimisen avulla reflektoida omaa työskentelyään sekä luoda uutta. Vanhemmat ovat mukana lastensa kasvamisessa. Ympäröivä yhteiskunta ja kaikki vierailijat pääsevät lähemmäksi tämän päivän lapsuutta ja sen avulla he voivat reflektoida omaa työtään ja toimintaansa.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Commons
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta Reggio nell’Emilia.