Red vs. Blue

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Red vs. Blue tai RvB on Rooster Teethin tekemä Halo-pelisarjan peleillä toteutettu machinima-sarja. Sarjaa on eniten levitetty internetin ja DVD:n välityksellä. Kaikki jaksot ovat myös ladattavissa internetistä tekijöiden kotisivulta. Tuotantokaudet 1-15 ovat nähtävissä YouTubessa. Tuotantokaudet 1-13 ovat myös katsottavissa Netflixin kautta.

Red vs. Blue keskittyy kahden armeijan "sotaan" suljetussa kanjonissa, jossa on vain molempien tukikohdat. Red vs. Blue on suurimmaksi osaksi tilannekomiikkaa sotilaiden välisistä suhteista ja kaluston toimivuudesta. Sarjan oli alun perin tarkoitus olla vain 6-8 jakson mittainen, mutta sarja sai niin suuren suosion ensi jaksosta lähtien, että tekijät päättivät tehdä lisää jaksoja. Viidennen tuotantokauden loppuessa jaksoja oli julkaistu 100, jonka jälkeen jaksoja on tehty kymmenittäin. Ensimmäinen jakso (Why Are We Here?) julkaistiin aprillipäivänä 1. huhtikuuta 2003. Viimeisin, viidestoista tuotantokausi alkoi 2. huhtikuuta 2017.

Red vs. Blue on ollut alusta lähtien hyvin kehuttu ja suosittu machinima-sarja, ja se on ollut suunnannäyttäjä monille myöhemmin tulleille machinimoille.


Sarjan tuotantokaudet on ryhmitelty isompien tarinaotsikoiden alle:

  • Tuotantokausista 1-5 käytetään nimitystä The Blood Gulch Chronicles
  • Tuotantokaudet 6-8 ovat osa The Recollection-tarinakokonaisuutta
  • Tuotantokaudet 9-10 ovat Project Freelancer-saagaa
  • Tuotantokaudet 11-13 ovat The Chorus Trilogiaa
  • Tuotantokausi 14 on kokoelma irrallisia tarinoita
  • Tuotantokausi 15 sijoittuu joitain kuukausia 13. tuotantokauden jälkeiseen aikaan


Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä elokuviin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.