Red vs. Blue

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Red vs. Blue tai RvB on Rooster Teethin tekemä Halo-pelisarjan peleillä toteutettu machinima-sarja. Sarjaa on eniten levitetty internetin ja DVD:n välityksellä. Kaikki jaksot ovat myös katsottavissa internetistä tekijöiden kotisivulta. Tuotantokaudet 1-15 ovat nähtävissä YouTubessa. Tuotantokaudet 1-13 ovat myös katsottavissa Netflixin kautta.

Red vs. Blue keskittyy ensimmäisten tuotantokausien aikana kahden armeijan "sotaan" suljetussa kanjonissa, jossa on vain molempien tukikohdat. Red vs. Blue on suurimmaksi osaksi tilannekomiikkaa sotilaiden välisistä suhteista ja kaluston toimivuudesta. Sarjan oli alun perin tarkoitus olla vain 6-8 jakson mittainen, mutta sarja sai niin suuren suosion ensi jaksosta lähtien, että tekijät päättivät tehdä lisää jaksoja. Viidennen tuotantokauden loppuessa jaksoja oli julkaistu 100, jonka jälkeen jaksoja on tehty kymmenittäin. Ensimmäinen jakso (Why Are We Here?) julkaistiin aprillipäivänä 1. huhtikuuta 2003. Viimeisin, seitsemästoista tuotantokausi alkoi 9. maaliskuuta 2019. Kahdeksannentoista kauden on tarkoitus alkaa vuoden 2020 aikana.

Red vs. Blue on ollut alusta lähtien hyvin kehuttu ja suosittu machinima-sarja, ja se on ollut suunnannäyttäjä monille myöhemmin tulleille machinimoille.


Sarjan tuotantokaudet on ryhmitelty isompien tarinaotsikoiden alle:

  • Tuotantokausista 1-5 käytetään nimitystä The Blood Gulch Chronicles
  • Tuotantokaudet 6-8 ovat osa The Recollection-tarinakokonaisuutta
  • Tuotantokaudet 9-10 ovat Project Freelancer-saagaa
  • Tuotantokaudet 11-13 ovat The Chorus Trilogiaa
  • Tuotantokausi 14 Anthology on kokoelma irrallisia tarinoita
  • Tuotantokaudet 15-17 ovat The Shisno Paradox-saagaa. Kauden 15 tarina alkaa joitain kuukausia 13. tuotantokauden jälkeen. Sitä seuraavat 16. ja 17. tuotantokausi jatkuvat tarinaltaan peräjälkeen.


Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä elokuviin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.