Red Notice

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Red Notice
Red Notice 2021 poster.jpg
Ohjaaja Rawson Marshall Thurber
Käsikirjoittaja Rawson Marshall Thurber
Tuottaja
Säveltäjä Steve Jablonsky
Kuvaaja Markus Förderer
Leikkaaja
Pääosat
Valmistustiedot
Valmistusmaa Yhdysvallat
Tuotantoyhtiö
Levittäjä Netflix
Ensi-ilta
Kesto 118 minuuttia
Alkuperäiskieli englanti
Budjetti 200 miljoonaa dollaria
Aiheesta muualla
IMDb
AllMovie

Red Notice on vuonna 2021 ensi-iltansa saanut yhdysvaltalainen toimintakomediaelokuva, jonka on käsikirjoittanut ja ohjannut Rawson Marshall Thurber. Elokuvan päärooleissa ovat Dwayne Johnson, Ryan Reynolds ja Gal Gadot.

Red Notice on julkaisunsa hetkellä kallein Netflixin tuottama elokuva, sillä sen budjetti oli 200 miljoonaa dollaria.[1] Elokuvan nimi tarkoittaa punaista tiedoksiantoa, joka on Interpolin myöntämä kansainvälinen etsintäkuulutus/pidätysmääräys rikollisista.[2]

Brittiläinen laulaja-lauluntekijä Ed Sheeran tekee elokuvassa cameoroolin.[3]

Elokuvalle on tulossa kaksi jatko-osaa, jotka kirjoittaa ja ohjaa Rawson Marshall Thurber. Johnsonin, Reynoldsin, ja Gadotin on sanottu palaavan rooleihin.[4][5]

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Yli kaksituhatta vuotta sitten Egyptin kuningatar, Kleopatra, sai häälahjaksi kolme jalokivillä ja kullalla koristeltua munaa. Sittemmin ne ovat joutuneet erilleen toisistaan, ja vain kahden munan sijainti tiedetään, eikä kolmatta munaa olla nähty vuosikausiin. Egyptiläinen miljardööri haluaa antaa kaikki kolme munaa tyttärelleen häälahjaksi ja on luvannut 300 miljoonaa dollaria niistä.

Taidevaras Nolan Booth (Ryan Reynolds) yrittää varastaa yhden Kleopatran munista Rooman Castel Sant’Angelos -museosta. FBI-agentti John Hartley (Dwayne Johnson) yrittää estää Boothin aikeet yhteistyössä Interpolin agentti Urvashi Dashin (Ritu Arya) kanssa. Booth pakenee paikalta munan kanssa mutta jää myöhemmin kiinni ja joutuu venäläiseen vankilaan. Boothin suurin kilpailija, Sarah ”Lähetti” Black (Gal Gadot), varastaa häneltä munan ja lavastaa Hartleyn rikoksesta. Hartley joutuu Boothin kanssa samaan vankilaan, jossa he päättävät työskennellä yhdessä puhdistaakseen Hartleyn maineen ja vähentääkseen Boothilta kilpailijoita.

Hartley ja Booth lähtevät etsimään toista munaa, joka on Valenciassa kansainvälisen asekauppiaan Sotto Vocen (Chris Diamantopoulos) luona. Valenciassa Booth ja Hartley törmäävät Blackiin, joka työskentelee yhdessä Vocen kanssa. Black ja Voce sitovat Hartleyn ja Boothin kiinni ja kiduttavat heitä, koska Blackin mukaan vain Booth tietää kolmannen munan sijainnin. Booth valehtelee, lähettää Blackin etsimään munaa Egyptin pyramideista ja lähtee itse Hartleyn kanssa etsimään oikeaa munaa Argentiinasta.

Hartley ja Booth löytävät Argentiinan viidakosta natsien bunkkerin, jossa on kasoittain kadonneita aarteita ja myös kolmas Kleopatran kadonnut muna. Hartley ja Booth ovat lähdössä munan kanssa pois, kun Black sekä Interpolin agentit yllättävät heidät. Hartley, Booth ja Black lyöttäytyvät yhteen paetakseen Interpolilta. Samalla Booth saa selville, että Hartley ja Black ovat tehneet töitä yhdessä koko ajan ja he ovat rakastavaisia. Hartley ja Black jättävät Boothin oman onnensa nojaan ja vievät kaikki kolme munaa Egyptiin saadakseen 300 miljoonaa dollaria.

Kuusi kuukautta myöhemmin Booth löytää Hartleyn ja Blackin Sardiniasta purjeveneestä. Hän kertoo heille, että vihjasi heidän saamistaan rahoista Interpolin agentti Dasille, joka jäädytti heidän varansa. Booth myös paljastaa, että Interpol on matkalla pidättämään heidät mutta ehdottaa heille pakoa, ja että he auttaisivat häntä kolmen miehen keikassa Pariisin Louvressa.

Näyttelijät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 Dwayne Johnson  John Hartley, FBI-agentti ja profiloija, joka on erikoistunut taidevarkauksiin.  
 Ryan Reynolds  Nolan Booth, maailmankuulu taidevaras, joka lyöttäytyy yhteen agentti Hartleyn kanssa.  
 Gal Gadot  Sarah Black/"Lähetti", maailmankuulu rikollinen, jonka agentti Hartley ja Booth koettavat saada kiinni.  
 Ritu Arya  komisario Urvashi Das, Interpolin agentti, joka jahtaa Nolan Boothia ja Sarah Blackia.  
 Chris Diamantopoulos  Sotto Voce, kansainvälinen asekauppias.  
 Ivan Mbakop  Tambwe, Nolan Boothin ystävä, joka on tälle velkaa.  
 Vincenzo Amato  herra Gallo, museon johtaja Rooman Castel Sant'Angelossa.  
 Rafael Petardi  herra Ricci, turvallisuuspäällikkö Rooman Castel Sant'Angelossa.  

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]