Red Dog (korttipeli)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Red Dog on kasinokorttipeli, jossa käytetään yhtä 52 kortin pakkaa. Kortit sekoitetaan jokaisen kierroksen jälkeen. Voitat Red Dog -pelissä, jos kolmannen kortin arvo sijoittuu kahden ensin jaetun kortin arvojen väliin.

Jokaisella pelikierroksella jaetaan kolme korttia: kaksi kuvapuoli ylöspäin ja kolmas kuvapuoli alaspäin, kahden ensimmäisen kortin väliin. Pelaaja lyö vetoa kahden ensimmäisen kortin erotuksesta ja todennäköisyydestä, että kolmas kortti osuu kahden ensimmäisen väliin. (Erotus on kahden alkuperäisen kortin väliin jäävien korttiarvojen lukumäärä, esimerkiksi jos kaksi ensimmäistä korttia ovat 2 ja 6, erotus on 3.) Jos kolmas kortti on sama kuin alkuperäiset kortit tai niiden erotuksen ulkopuolella, jakaja voittaa. Jos kaksi ensimmäistä korttia ovat peräkkäiset, tuloksena on tasapeli, mutta jos kaksi ensimmäistä korttia ovat samat, kolmas kortti käännetään kuvapuoli ylöspäin ja pelaajalla on mahdollisuus voittaa 11:1, jos myös kolmas kortti on sama. Pelaaja voi korottaa alkuperäistä panostaan kaksi ensimmäistä korttia nähtyään.

Huomaa, että korttien numeroarvot määräytyvät pokerissa käytettävän menettelytavan mukaisesti, joten ässä on 14 eikä 1. Kuningas, kuningatar ja sotamies ovat arvoltaan 13, 12 ja 11. Muiden korttien arvot ovat niiden nimellisarvoja.