Red Bull Crashed Ice

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Quebecin kilpailu vuonna 2007

Red Bull Crashed Ice on energiajuomatuotemerkki Red Bullin sponsoroima joka talvi järjestettävä alamäkiluistelusarja, joka toimii myös lajin maailmanmestaruussarjana. Vuodesta 2001 vuoteen 2009 asti mestaruus ratkaistiin vain yhdessä kilpailussa, mutta vuodesta 2010 lähtien se on ratkaisu 2–5 kilpailun sarjassa. Yhden kilpailun aikana jonakin vuosina mestaruus saatettiin ratkaista useammankin kerran. Lajin menestynein urheilija on ruotsalais-yhdysvaltalainen Jasper Felder, joka voitti yhden kilpailun sarjan kuudesti vuosina 2001–2009. Nykyisin lajin tunnettuja kilpailijoita ovat muun muassa Marco Dallago, Kyle Croxall ja Cameron Naasz

Maailmanmestarit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Yhden kilpailun MM-sarja (2001–2009)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • 2009: Quebec, Kanada : Suomen lippu Arttu Pihlainen
  • 2009: Praha, Tšekki : Suomen lippu Miikka Jouhkimainen

Useamman kilpailun MM-sarja (2010–)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Oheisluokkia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Miesten pääsarjan ohella kilpaillaan myös joukkuesarjaa ja naisten sarjaa. Joukkuesarjaa on kilpailtu vuodesta 2013 asti ja naisten sarjaa vuodesta 2011 asti. Suomalainen Salla Kyhälä on voittanut naisten maailmanmestaruuden kahdesti; vuosina 2011 ja 2014.

Pistelasku[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Voittaja saa pisteitä 1000, toinen 800, kolmas 600 ja tästä alaspäin siten, että sadanneksi sijoittunut kilpailija palkitaan 0,5 pisteellä.

Tunnettuja kilpailijoita[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kaikkien aikojen menestynein Red Bull Crashed Ice -kilpailija on Jasper Felder, joka on voittanut sarjan yksipäiväisen kilpailun kuusi kertaa. Suomessa etenkin jo uransa päättänyt Arttu Pihlainen (maailmanmestari 2008, 2009 ja 2011) on tunnettu.

Riders Cup[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kaudelle 2015 kilpailuohjelmaan tuli uusia kilpailuita. Näitä kilpailuita kutsutaan nimellä Riders Cup. Riders Cupin tarkoituksena on laajentaa alamäkiluistelua ja tarjota useammille urheilijoille mahdollisuuksia osallistua sarjan kilpailuihin. Riders Cupissa on kauden aikana neljä osakilpailua, joista kuljettajat voivat kerätä lisäpisteitä varsinaisen MM-sarjan pisteiden lisäksi. Riders Cup -kilpailuista saa 25 prosenttia varsinaisen MM-sarjan osakilpailun pisteistä.

Kaikkien aikojen ensimmäisen Riders Cup -kilpailun voitti tammikuussa 2015 Hastingsissa, Minnesotassa Cameron Naasz. Riders Cupin yhteispisteissä voittaja tuolla kaudella oli koko sarjan mestaruuden voittanut Scott Croxall.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: de:Red Bull Crashed Ice
Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:Crashed Ice

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä urheiluun liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.