Ready to drink

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Ready to drink (lyh. RTD) on valmis juomasekoitus, joka tehdään sekoittamalla alkoholia ja virvoitusjuomaa. Ensimmäinen RTD-juoma, Bacardin Breezer, rantautui Suomeen vuonna 2001.[1] RTD juomat koostuvat erilaisista raaka-aineista, mutta yleisin valmistustapa on sekoittaa alkoholia ja virvoitusjuomaa.

Bacardi Breezer[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Bacardi Breezer

Bacardi Breezer on mieto, rommipohjainen alkoholijuoma. Sen alkoholipitoisuus on Euroopassa neljä, mutta joillakin alueilla viisi tilavuusprosenttia. Perinteiset Breezerit ovat sokerilla makeutettuja, mutta osa juomista kuuluu "half sugar" -ryhmään, jossa puolet sokerista on korvattu makeutusaineilla.

Bacardi Breezer lanseerattiin vuonna 1987. Makuja on saatavilla kymmeniä. Suomessa makuja on markkinoilla neljä, appelsiini, lime, ananas, mango. Muita makuja ovat ainakin: sitruuna, vesimeloni, mustikka, mansikka, vadelma, kookos, verigreippi, persikka, karhunvatukka, passionhedelmä sekä karpalo. Suomessa Breezeriä myy Sinebrychoff.

WKD[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: WKD

WKD on englantilainen juoma, niin sanottu limuviina eli alcopop. Se on votkasta ja virvoitusjuomasta tehty valmis juomasekoitus, jossa on 5,5 % alkoholia. Sitä kutsutaan myös nimellä "Blue Wicked", joka on sinistä. WKD:tä on useita eri värejä ja makuja.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja vieraskielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:Ready to drink