Ready to drink

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Ready to drink (lyh. RTD), puhekielessä usein limuviina on alkoholipitoinen juomasekoitus, joka myydään juomavalmiina. Ensimmäinen alkoholipitoinen RTD-juoma, Bacardi Breezer, rantautui Suomeen vuonna 2001.[1] RTD-juomat koostuvat erilaisista raaka-aineista, mutta yleisin valmistustapa on sekoittaa alkoholia ja virvoitusjuomaa.

RTD-juomat sisältävät yleensä tislattua alkoholia, minkä takia niitä myydään Suomessa vain Alkossa, vaikka niiden alkoholipitoisuus jäisi korkeintaan 4,7 tilavuusprosenttiin. Alkoholilain uudistus saattaa muuttaa tilannetta vuonna 2017.[2]

Bacardi Breezer[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Bacardi Breezer

Bacardi Breezer on vuonna 1987 lanseerattu makea, mieto ja rommipohjainen alkoholijuoma. Sen alkoholipitoisuus on Euroopassa neljä, mutta joillakin alueilla viisi tilavuusprosenttia. Juomasta on saatavilla useita eri makuja.

WKD[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: WKD

WKD on englantilainen votkasta ja virvoitusjuomasta sekoitettu juoma, jossa on 5,5 % alkoholia. WKD:tä on useita eri värejä ja makuja.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä ruokaan, juomiin, ravintoon tai ruoanlaittoon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.


Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja vieraskielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:Ready to drink