Ready to drink

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Bacardi Breezer on eräs tunnetuimpia RTD-juomia.
RTD-juomat tulivat Suomessa ruokakauppojen hyllyille vuoden 2018 alussa. Kuva on Easton Helsingin K-Citymarketista elokuussa 2018.

Ready to drink (lyh. RTD), puhekielessä usein limuviina, on alkoholipitoinen juomasekoitus, joka myydään juomavalmiina. RTD-juomat koostuvat erilaisista raaka-aineista, mutta yleisin valmistustapa on sekoittaa alkoholia ja virvoitusjuomaa. Myös aidot suomalaiset ginipohjaiset lonkerot voidaan laskea RTD-juomiksi.

Ensimmäinen alkoholipitoinen RTD-juoma, Bacardi Breezer, rantautui Suomeen vuonna 2001.[1] Vuoteen 2018 asti myös alle 4,7 tilavuusprosenttia alkoholia sisältäviä RTD-juomia sai Suomessa myydä vain Alkossa ja ravintoloissa, koska ne sisältävät yleensä tislattua alkoholia. Tämän takia limuviinojen osuus Suomen alkoholimarkkinoista on ollut pitkään aliedustettuna. Vuoden 2018 alussa sallittiin tislattua alkoholia korkeintaan 5,5 prosenttia sisältävien RTD-juomien myynti Suomen ruokakaupoissa, mikä lisäsi huomattavasti limuviinojen ja valmisdrinkkien valikoimaa.

Tunnettuja RTD-juomia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Bacardi Breezer[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Bacardi Breezer

Bacardi Breezer on makea, mieto ja rommipohjainen alkoholijuoma. Sen alkoholipitoisuus on Euroopassa neljä, mutta joillakin alueilla viisi tilavuusprosenttia. Juomasta on saatavilla useita eri makuja.

WKD[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: WKD

WKD on englantilainen votkasta ja virvoitusjuomasta sekoitettu juoma, jossa on 5,5 % alkoholia. WKD:tä on useita eri värejä ja makuja.

Smirnoff Ice[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Smirnoff Ice

Smirnoff Ice on votkapohjainen, sitrusarominen ja väriltään harmaa alkoholijuoma. Juoman alkoholipitoisuus vaihtelee neljän ja kuuden prosentin välillä.

MG Spirit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: MG Spirit

MG Spirit on espanjalainen juomaperhe, joka valmistaa useita erilaisia valmisdrinkkejä. Juomien alkoholipitoisuus on Suomessa 5,5 prosenttia.

Jack & Cola[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jack & Cola on Jack Daniel’sin valmistamaa valmista viskikolaa.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:Ready to drink
Tämä ruokaan, juomiin, ravintoon tai ruoanlaittoon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.