Ready to drink

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Ready to drink (lyh. RTD), on alkoholipitoinen juomasekoitus, joka myydään juomavalmiina. Ensimmäinen alkoholipitoinen RTD-juoma, Bacardi Breezer, rantautui Suomeen vuonna 2001.[1] RTD-juomat koostuvat erilaisista raaka-aineista, mutta yleisin valmistustapa on sekoittaa alkoholia ja virvoitusjuomaa. Aidot suomalaiset ginipohjaiset lonkerot muistuttavat RTD-juomia, mutta niitä ei usein pidetä ns. "limuviinoina".

RTD-juomat sisältävät yleensä tislattua alkoholia, minkä takia ennen vuoden 2018 alkoholilain uudistusta niitä myytiin Suomessa vain Alkossa, vaikka niiden alkoholipitoisuus jäikin korkeintaan 4,7 tilavuusprosenttiin.

Tunnettuja RTD-juomia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Bacardi Breezer[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Bacardi Breezer

Bacardi Breezer on makea, mieto ja rommipohjainen alkoholijuoma. Sen alkoholipitoisuus on Euroopassa neljä, mutta joillakin alueilla viisi tilavuusprosenttia. Juomasta on saatavilla useita eri makuja.

WKD[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: WKD

WKD on englantilainen votkasta ja virvoitusjuomasta sekoitettu juoma, jossa on 5,5 % alkoholia. WKD:tä on useita eri värejä ja makuja.

Smirnoff Ice[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Smirnoff Ice

Smirnoff Ice on votkapohjainen, sitrusarominen ja väriltään harmaa alkoholijuoma. Juoman alkoholipitoisuus vaihtelee neljän ja kuuden prosentin välillä.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä ruokaan, juomiin, ravintoon tai ruoanlaittoon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.


Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:Ready to drink