Ready to drink

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Bacardi Breezer on eräs tunnetuimpia RTD-juomia.

Ready to drink (lyh. RTD), on alkoholipitoinen juomasekoitus, joka myydään juomavalmiina. Ensimmäinen alkoholipitoinen RTD-juoma, Bacardi Breezer, rantautui Suomeen vuonna 2001.[1] RTD-juomat koostuvat erilaisista raaka-aineista, mutta yleisin valmistustapa on sekoittaa alkoholia ja virvoitusjuomaa. Aidot suomalaiset ginipohjaiset lonkerot muistuttavat RTD-juomia, mutta niitä ei usein pidetä ns. "limuviinoina".

RTD-juomat sisältävät yleensä tislattua alkoholia, minkä takia ennen vuoden 2018 alkoholilain uudistusta niitä myytiin Suomessa vain Alkossa, vaikka niiden alkoholipitoisuus jäikin korkeintaan 4,7 tilavuusprosenttiin.

Tunnettuja RTD-juomia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Bacardi Breezer[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Bacardi Breezer

Bacardi Breezer on makea, mieto ja rommipohjainen alkoholijuoma. Sen alkoholipitoisuus on Euroopassa neljä, mutta joillakin alueilla viisi tilavuusprosenttia. Juomasta on saatavilla useita eri makuja.

WKD[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: WKD

WKD on englantilainen votkasta ja virvoitusjuomasta sekoitettu juoma, jossa on 5,5 % alkoholia. WKD:tä on useita eri värejä ja makuja.

Smirnoff Ice[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Smirnoff Ice

Smirnoff Ice on votkapohjainen, sitrusarominen ja väriltään harmaa alkoholijuoma. Juoman alkoholipitoisuus vaihtelee neljän ja kuuden prosentin välillä.

Jack & Cola[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jack & Cola on Jack Daniel’sin valmistamaa valmista viskikolaa.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:Ready to drink
Tämä ruokaan, juomiin, ravintoon tai ruoanlaittoon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.