Raynald Denoueix

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Raynald Denoueix
Henkilötiedot
Koko nimi Raynald Denoueix
Syntymäaika 15. huhtikuuta 1948 (ikä 76)
Syntymäpaikka Rouen, Seine-Maritime, Ranska
Seurat
Vuodet Seura O (M)
1966–1979 Ranska FC Nantes Atlantique
Valmennusura
 
1982–1997
1997–2002
2002–2004
Ranska US Gétigné
Ranska FC Nantes Jeunesse
Ranska FC Nantes Atlantique
Espanja Real Sociedad

Raynald Denoueix (s. 15. huhtikuuta 1948) on ranskalainen jalkapallovalmentaja ja entinen puolustaja.

Ura pelaajana

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Denoueix pelasi koko uransa puolustajana FC Nantes Atlantiquessa. Hän edusti seuraa 13 vuoden ajan ja kuului José Arribas'n jeu à la nantaise-pelitavan lanseeraaneeseen joukkueeseen, joka voitti kaksi Ranskan mestaruutta 1970-luvulla.

Meriitit pelaajana

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ura valmentajana

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelaajauransa jälkeen Denoueix aloitti amatööriseura US Gétignén valmentajana, kunnes siirtyi 1982 työskentelemään FC Nantes Atlantiquen organisaatioon juniorivalmentajaksi. Hänen aikanaan Nantes'n junioriakatemiasta ponnistivat maailmanmaineeseen muun muassa Didier Deschamps ja Marcel Desailly sekä myöhemmin Claude Makélélén ja Christian Karembeun kaltaisia maailmantähtiä.

Kun Nantes'n päävalmentaja Jean-Claude Suaudeau jätti tehtävänsä kesällä 1997, nousi Denoueix uudeksi päävalmentajaksi. Debyyttikausi ei sujunut kovin ruusuisesti ja Nantes sijoittui Division 1:ssä vasta sijalle 11. Liigasijoitukset olivat keskikastissa myös kahdella seuraavalla kaudella, mutta menestystä tuli kahden Coupe de Francen mestaruuden myötä. Lopulta kausi 2000/01 toi jättipotin myös liigassa, kun Nantes'ssa juhlittiin seurahistorian kahdeksatta ja toistaiseksi viimeistä mestaruutta. Mestaruuden jälkeinen kausi alkoi kuitenkin vaisusti ja Denoueix sai lopulta tammikuussa 2002 potkut tehtävistään.

Kesällä 2002 Denoueix siirtyi espanjalaisseura Real Sociedadin peräsimeen. Menestys oli debyyttikaudella komeaa ja baskiseura sijoittui Primera Divisiónissa komeasti hopealle. Denoueix valittiin menestyksen johdosta vuoden 2003 parhaaksi liigavalmentajaksi Espanjassa. Kaudella 2003/04 Denoueix johdatti Sociedadin Mestarien liigassa kuudentoista parhaan joukkoon, mutta liigassa seura jäi viidenneksitoista ja hän sai lähteä kauden jälkeen.

Sociedad-pestinsä jälkeen Denoueix on toiminut Canal+:n jalkapalloasiantuntijana ja ollut mukana Les Spécialistes -ohjelmassa.

Meriitit valmentajana

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Edeltäjä:
Jean-Claude Suaudeau
FC Nantes Atlantiquen päävalmentaja
1997–1/2002
Seuraaja:
Ángel Marcos
Edeltäjä:
Roberto Olabe
Real Sociedadin päävalmentaja
2002–2004
Seuraaja:
José María Amorrortu
Edeltäjä:
Claude Puel
UNFP:n Vuoden valmentaja Ligue 1:ssä
2001
Seuraaja:
Joël Muller
Edeltäjä:
Rafael Benítez
La Ligan vuoden valmentaja
2003
Seuraaja:
Javier Irureta