Rayman 3: Hoodlum Havoc

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Rayman 3: Hoodlum Havoc
Rayman 3 kansikuva.jpg
Kehittäjä Ubisoft Shanghai (GameCube)
Ubisoft
Gameloft (N-Gage)
Julkaisija Ubisoft
Gameloft (N-Gage)
Feral Interactive (OS X)
Tuottaja Ahmed Boukhelifa
Suunnittelija(t) Michael Janod
Michel Ancel
Säveltäjä(t) Plume Leonard
Fred Leonard
Laurent Parisi
Pelisarja Rayman
Julkaisuaika
Lajityyppi tasohyppely
Pelimuoto yksinpeli, moninpeli
Ikäluokitus ESRB: M
PEGI: 3+
Alusta GameCube, Game Boy Advance, PlayStation 2, Xbox, Microsoft Windows, N-Gage, OS X, PlayStation Network, Xbox Live Arcade
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Rayman 3: Hoodlum Havoc on Ubisoftin ja Ubisoft Shanghain kehittämä sekä Ubisoftin julkaisema Rayman-pelisarjan kolmas tasohyppelypeli. Peli julkaistiin vuonna 2003 GameCubelle, Game Boy Advancelle, PlayStation 2:lle, Xboxille, Microsoft Windowsille, N-Gagelle, OS X:lle sekä vuonna 2012 PlayStation Networkissa ja Xbox Live Arcadessa. Pelin Game Boy Advance -versiolle on julkaistu vuonna 2005 jatko-osa Rayman: Hoodlums’ Revenge.

Pelaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Raymanin kyvyt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rayman voi heitellä käsiään vapaasti ja näyttää kieltään niin että kärpäs-Hoodlum muuttuu tavalliseksi lumiksi.

Rayman pystyy erilaisten voimapesujauhepurkkien avulla muuttamaan kätensä erilaisiksi aseiksi. Nämä erikoiskyvyt kumminkin kestävät vain vähän aikaa.

Vihreä jauhe: Pyörre. Rayman pystyy nostamaan erillisia esineitä kuten pyörre-sieniä ja Hoodlumeita.

Punainen jauhe: Metallinyrkit. Raymanin kädet muuttuvat uskomattoman voimakkaiksi, ja hän pystyy lyömään viholliset helpommin ja rikkomaan ovia.

Sininen jauhe: Sudenraudat. Rayman saa käyttöönsä sudenraudat, joilla hän voi tarrautua erilaisiin koukkuihin.

Oranssi jauhe: Ohjusisku. Raymanin käsi muuttuu ohjukseksi, jota voi vapaasti ohjata. Tätä voimaa käyttäessä on melkein pakko pysyä purkin päällä, jos tahtoo oikeasti osua johonkin.

Keltainen jauhe: Kypäräkopteri. Raymanin päähän ilmestyy kypärä, josta putkathtaa minikopteri. Sillä voi lentää ylöspäin.

Tarina[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hahmot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rayman: Päähenkilö ja pelattava hahmo. On ollut voittoisa kahdessa aikaisemmassa seikkailussa ja on nyt supertähti, vaikkei itse usein käyttäydykään niin. On tyypillisesti nukkumassa ja laiskottelemassa kavereidensa kanssa.

Globox: Raymanin erottamaton ystävä, joka on usein pelokas ja arka. Hänen rakkautensa luumumehuun on käsittämätön ja hän humaltuu usein sitä juodessaan. Hänen ainoa virheensä oli nielaista Hoodlumien johtaja André, joka piinaa häntä vatsasta käsin.

André: Hoodlumien johtaja ja muita lajitovereitaan huomattavasti älykkäämpi. Ainoa tavoite on olla maailman valtias. Hänen heikkouksiaan ovat kiivas luonne ja luumumehu.

Hoodlumit : Mustia, kärpäsen näköisiä olentoja, jotka kerivät eläinten villan kutoakseen niistä asut.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Rayman nukkuu rauhallisesti metsässä ystävänsä Globoxin kanssa, kun yhtäkkiä ilkeät Hoodlumit hyökkäävät metsään. Globox herää Murfyyn ja hyppää puuhun Raymanin vielä koisiessa. Huomatessaan Hoodlumin lähestyvän, Globox yrittää nostaa nukkuvan ystävänsä ylös puuhun. Raymanin kädet kuitenkin irtoavat ja viimein Rayman herää huomatakseen vain tuijottavansa kiväärin piippuun. Juuri kun Hoodlum laukaisee aseensa, Murfy nostaa Raymanin mukaansa. Yhdessä he viilettävät syvemmälle metsään ja seikkailu voi alkaa.

Tämä videopeleihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.