Ray Lewis

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Ray Lewis
Henkilötiedot
Syntynyt15. toukokuuta 1975
Bartow, FL
Kansalaisuus  Yhdysvallat
Amerikkalaisen jalkapallon pelaaja
Pituus 185 cm
Paino 113 kg
Pelipaikka Tukimies
Seura
Pelinumero 52
Seura Baltimore Ravens
Sarja NFL
Pelaajaura
NFL-varaus 26. varaus, 1996
Baltimore Ravens
Pääsarjaura 1996–2012
Hall of Fame 2018
Aiheesta muualla
raylewis.com

Ray Anthony Lewis (s. 15. toukokuuta 1975, Bartow, Florida[1]) on yhdysvaltalainen entinen amerikkalaisen jalkapallon pelaaja, pelipaikaltaan tukimies. Hän edusti koko ammattilaisuransa ajan NFL-liigassa pelaavaa Baltimore Ravensia.

Lewis valittiin urallaan 12 kertaa NFL:n tähdistöotteluun Pro Bowliin. Lisäksi hän on voittanut NFL:n parhaalle puolustavalle pelaajalle jaettavan palkinnon vuosina 2000 ja 2003, tehden hänestä vasta kuudennen pelaajan joka on voittanut palkinnon kaksi kertaa. Lewis oli myös vasta toinen tukimies, joka on voittanut Super Bowlin arvokkaimmalle pelaajalle jaettavan palkinnon ja ensimmäinen tukimies joka voitti kyseisen palkinnon Super Bowlin voittaneessa joukkueessa. NFL Network on listannut Lewisin kaikkien aikojen 18. parhaaksi pelaajaksi joka on koskaan pelannut NFL:ssä.

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lewis pelasi yliopistouransa Miamin yliopiston joukkueessa, ollen kerran ehdolla Butkus Awardiin.

Baltimore Ravens varasi Lewiksen NFL:n varaustilaisuudessa ensimmäisellä kierroksella, 26. pelaajana. Hän kohtasi ennakkoluuloja, koska hänen ei uskottu pystyvän murtautua kokoonpanoon tukimiehen rooliin siihen pienen kokonsa takia. Lewis voitti Super Bowlin Baltimore Ravensin riveissä kausilla 2000 ja 2012. Hänen uransa loppui jälkimmäiseen voittoon.

Yksityiselämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lewisillä on kahdeksan lasta vaimonsa kanssa. Hän on kristitty, ja tuli uskoon vuonna 2006.[2]

Vuonna 2000 Lewis joutui kavereineen kahakkaan toisen ryhmän kanssa, joka johti kahden ihmisen kuolemaan. Lewis ja kaksi muuta miestä saivat syytteet murhasta.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]